NOVA TRAGEDIJA U UKRAJINI: Kod Bahmuta poginuli reprezentativci u atletici i umetničkom klizanju (FOTO)

Autor:

Sport

02.02.2023

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogorčena zbog dešavanja na ratištu oglasila se čuvena ukrajinska teniserka Jelina Svitolina.

NOVA TRAGEDIJA U UKRAJINI: Kod Bahmuta poginuli reprezentativci u atletici i umetničkom klizanju (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Među stradalima u ratu u Ukrajini sve je više sportista, i to onih vrhunskih. U današnjim  sukobima u okolini Bahmuta poginula su dva reprezentivca te države  - atletičar Volodimir Androščuk i proslavljeni umetnički klizač Dmitri Šarpar. 

 

 

Ogorčena zbog ovih tragedija, oglasila se čuvena ukrajinska teniserka Jelina Svitolina. Ona je na Tviteru žestoko prokomentarisala mogućnost da Rusija ipak bude učesnik Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

- Olimpijske igre su najveći san i, konačno, privilegija za sportiste. One su najveća platforma za inkluziju i različitost u sportu, dok istovremeno privlače pažnju čitavog sveta. Sa tim na umu, moramo da se i dalje držimo zabrane nastupa za ruske i beloruske atletičare, kako bismo celoj planeti poslali jaku poruku da smo ujedinjeni u sankcijama protiv Rusije i Belorusije, te da postoje posledice za gnusna dela njihovih Vlada - poručila je Svitolina na Tviteru i dodala:

- Njihovi životi ne mogu da se nastave normalno, kao u ostatku sveta, niti ruski i beloruski narodi mogu da ignorišu zločine koji oni i čine u Ukrajini. Volidimir Androščuk, jedna od nadolazećih ukrajinskih zvezda u atletici je, nažalost, ubijen u borbi. On nikada neće moći da ispuni svoj potencijal, svoje snove na Olimpijskim igrama, pa što bi onda ruski i beloruski sportisti dobili šansu, kad već Vlade te dve zemlje uskraćuju nedužnim ljudima i sportstima njihove šanse?!

Svitolina je u karijeri osvojila 16 WTA titula i olimpijsku bronzu u Tokiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Džonko

03.02.2023 01:26

USA je napala, bombardovala i ubijala širom sveta, naravno sve iz interesa a pod raznoraznim izgovorima pa niko, uključujući i tu Svitolinu, nije podigao glas ili tražio zabranu bilo čega za njihove sportiste... Ovakva histerija i rusofobija je neviđena... A da ne govorimo o svim zapadnkm i prozapadnim medijima koji ne dozvoljavaju drugačije mišljenje i zabranjuju sve suprotno od zapadnog kao da smo u doba Gebelsa...

Gggggg

03.02.2023 21:50

@Džonko - Iskreno, žao mi je Ukajine i svih nevinih koji stradaju u ovom sukobu. Međutim, ne može se opstati sa takvom mržnjom koju Ukrajnci pokazuju prema Rusima. Fašistički simboli, fašizam i namerno i tendeciozno laganje u sporazumima sa jednom silom kao što je Rusija neminovno dovodi do stradanja. Ukrajina bi i dalje bila slobodna zemlja da su se ispoštovali Ukrajinci ruskog porekla. Način na koji su omalovaženi i tretirani doveo je do toga da sada ginu svi, pa i sportisti. Čudno je da bilo koji Ukrajinac uopšte govori o sportu i sportskim takmičenja u ovoj situaciji i o tome ko bi trebalo da učestvuje, a ko ne. Pre relativno kratkog vremena i mi smo bili stradalnici pa se niko nije naročito uzbudio, ni Ukrajinci pa čak ni Rusi. Mirno su živeli svoje živote pa sad neka puste i druge da mirno žive svojim životom, a ovaj sukob neka reše kako god, samo da prestane ovo besmisleno ubijanje na obe strane.