KRAJ! Reprezentacija i zvanično ostala bez Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

20.01.2023

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za selekciju.

KRAJ! Reprezentacija i zvanično ostala bez Olimpijskih igara!

Foto: EHF

Rukometna reprezentacija Španije savladala je u drugom kolu selekciju Slovenije sa 31:26, čime je balkanska ekipa i zvanično ostala bez plasmana u četvrtinu finala Svetskog prvenstva

Tako su Španci overili plasman u četvrtfinale, a sa njima će najverovatnije proći dalje i Francuska iz grupe 1. "Trikolori" kasnije igraju sa Iranom, a ukoliko ne bude iznenađenja, ove dve selekcije sa zapada Evrope će u poslednjem kolu međusobno odlučivati o prvom mestu u grupi.

Špance je do pobede vodio Odriozola sa šest golova, dok je Danijel Dušebajev dodao pet. Kod Slovenaca se istakao Dolenec sa sedam golova.

Slovenci su tako ostali na četiri boda i iako postoje teoretske šanse za njihov prolaz dalje, realnost je takva da već sada mogu da počnu sa pakovanjem kofera, čime će i zvanično ova selekcija ostati bez plasmana na Olimpijske igre 2024. godine, koje se održavaju u Parizu.

U meču grupe 2, Portugalija je bila ubedljiva protiv Zelenortskih ostrva rezultatom 35:23.

Areija je kod pobednika bio najbolji sa devet golova, dok je kod protivnika Pina upisao šest.

Portugalci su tako zadržali šanse kada je prolaz dalje u pitanju. Trenutno su drugi sa bodom više od Islanda koji tek treba da igra svoj meč. Na prvom mestu je Švedska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading