BUĐENJE "DELFINA": Vaterpolisti savladali ŠAMPIONA SVETA!

Autor:

Sport

02.01.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan start 2023. godine.

BUĐENJE "DELFINA": Vaterpolisti savladali ŠAMPIONA SVETA!

Foto: VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je prošle noći na turniru u Dalasu selekciju Španije, aktuelnog prvaka sveta, rezultatom 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4).

Na ovaj način "delfini" su se probudili, pa su posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država i Španije uspeli da se revanširaju "furiji".

Po tri gola za Srbiju su postigli Vasilije Martinović i Radomir Drašović, dok su Nikola Jakšić i Nemanja Ubović postigli po dva. U redovima Španije najbolji je bio Alvaro Granados sa tri postignuta gola.

Odličan meč imao je i golman Branislav Mitrović koji je sa 62 odsto uspešnih odbrana do ludila dovodio Špance.

Republika

Foto: VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

Selektor Uroš Stevanović bio je zadovoljan posle meča.

Sve ide svojim tokom. Ono što smo očekivali dobili smo. Bilo je dobrih stvari i u porazima u prve dve utakmice. Pravimo iskorak, ali je nama najvažnije da vidimo mane kako bismo ih ispravili i bili bolji u budućnosti - rekao je selektor Uroš Stevanović.

Kapiten Branislav Mitrović zadovoljan je kako je selekcija reagovala posle dva poraza.

- Od Amerikanaca smo glatko izgubili, protiv Španije smo imali dobijen meč i zato je važno što smo u trećoj utakmici slavili. Ovo je nova ekipa, novi selektor, uhodavamo se i možemo da budemo zadovoljni - rekao je Mitrović.

Nikola Jakšić, koji je odigrao 150. utakmicu za reprezentaciju, naveo je da je njegova ekipa imala male padove u igri, ali da će "delfini" tek biti pravi.

- Dobro smo igrali, mada smo im dozvolili da se vrate posle našeg vođstva od četiri razlike. Sigurno je da možemo bolje. Ova ekipa se nikada ne predaje i verujem da ćemo u poslednjoj utakmici protiv SAD biti još bolji - rekao je Jakšić.

Republika

Foto: VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

U noći između ponedeljka i utorka, utakmicom protiv SAD, Srbija će završiti takmičenje na turniru u Dalasu.

Do sada, Španija ima dve pobede i poraz, SAD pobedu i poraz, a Srbija pobedu i dva poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading