ZVANIČNO: Srbija ima najboljeg trenera na svetu

Autor:

Sport

11.12.2022

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko priznanje za našeg stručnjaka.

ZVANIČNO: Srbija ima najboljeg trenera na svetu

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Trener tekvondo kluba Galeb i selektor reprezentacije Srbije Dragan Jović proglašen je za najboljeg trenera na svetu u 2022. godini. Jović je priznanje, uvedeno 2014. godine, zaslužio treći put, nakon što je najbolji bio i 2017. i 2021.

Jović je dobio skoro dvostruko veći broj glasova od drugoplasiranog u izboru, a presudili su rezultati njegovih takmičarki i takmičara, na Svetskom prvenstvu.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Jović prima nagradu za najboljeg trenera u izboru OKS

Nadica Božanić, Tijana Bogdanović i Mahdi Hodabahši osvojili su dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Hodabahši je bio i u užem izboru za najboljeg takmičara u 2022. godini, ali je priznanje pripalo Italijanu Simoneu Alesiju.

U konkurenciji žena najbolja u 2022. godini je Tajlanđanka Panipak Vongpatanakit.

Nagrade su dodeljene u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, na Tekvondo Gala priredbi, organizovanoj povodom završetka sezone.

- Drage kolege, sportisti, sudije, svi koji ste učestvovali, hvala na glasovima.Velika je čast stati pred vas danas i dobiti ovo sjajno priznanje od najboljih u našem sportu. Učiniću sve što mogu i znam da nastavim da naš sport promovišem na najbolji način - izjavio je Jović.

Republika

Foto: Starsport

Milica Mandić, Dragan Jović i Tijana Bogdanović

- Veliko hvala i mojim učenicima, njihovi rezultati su me nominovali za ovo priznanje i hvala mom timu profesionalaca koji puno radi na svim detaljima da bi naši sportisti bili najbolji - dodao je Jović.

- Posebno hvala mojoj porodici, najvećoj podršci koju imam - poručio je Jović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading