DELIJE SLAVE: Zvezda osvojila TITULU, najbolja je u Srbiji!

Autor:

Sport

19.11.2022

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavi se trofej.

DELIJE SLAVE: Zvezda osvojila TITULU, najbolja je u Srbiji!

Foto: Starsport

Zvezdine dame odbranile su šampionsku titulu Ekipnog prvaka Srbije pred punim tribinama Sportskog centra Šumice u Beogradu. 

U odlučujućem meču sa odličnom ekipom Slavije (Novi Sad) crveno bele šampionke slavile su 3:2. Ovim trijumfom Zvezdine džudistkinje još jednom su pokazale zašto su već godinama neprikosnovene.

Šampionska ekipa u sastavu Nadežda Petrović, Marica Perišić, Teodora Ćopić, Tea Tintor, Dunja Vukićević, Dunja Sadiku, Milica Mihajlović, Milica Žabić, Milica Jovanović, Teodora Banovački, Ekatarina Poznanović i Đurđina Radmilović pod stručnim vođstvom trenera Nikole Nikolića i ove godine demonstrirala je dominaciju na domaćoj takmičarskoj sceni. Zvezdine džudistkinje ubedljivo su savladale ekipe Proletera (Zrenjanin) 4-1, Voždovca (Beograd) 5:0 a zatim i tim večitih rivala, odličnu ekipu Partizana (Beograd) 5: 0.

Republika

Foto: Džudo klub Crvena zvezda

Šampionke Srbij

U duelu za zlatno odličje u izuzetno zanimljivom i neizvesnom meču sa Slavijom iz Novog Sada slavile su Beograđanke 3:2.  

Odlična atmosfera u crveno belom timu jasno se videla i na tatamiju o čemu svedoči i kapiten Zvezdinih dama, Milica Žabić. 

Odlično smo se sve borile i zaista smo srećne jer smo već tri godine na tronu a dobro je poznato koliko je teško zadržati se na samom vrhu. Za nas je ovo odličan uvod u narednu nedelju, kada će se ženskim tim Džudo kluba Crvena zvezda priključiti muškom i po prvi put učestvovati na Ligi šampiona. Svi ovi rezultati ne bi bili mogući bez izuzetne podrške koju imamo od naših predsednika, Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka kao i počasnog predsednika DŽK Crvena zvezda, Ivana Todorova - istakla je Milica Žabić, kapiten ženske ekipe Džudo kluba Crvena zvezda. 

Nikola Nikolić trener i sportski direktor tima iz Ljutice Bogdana nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom. 

- Još jednom smo pokazali kvalitet i uprkos izuzetno napornoj sezoni. Odlično su se pokazale kako naše iskusne takmičarke tako i naše kadetkinje koje smo ove sezone prvi put izveli na ovo elitno takmičenje. Treba imati u vidu da naše takmičarke svake nedelje učestvuju na takmičenjima na međunarodnoj sceni, ali su devojke su jasno pokazale stav i motivaciju da na najbolji način još jednom, i to treći put u nizu odbrane tron ekipnog šampiona Srbije - zaključio je Nikola Nikolić. 

Rezultati, seniorke: Partizan –  Voždovac (Beograd) 4:1, Crvena zvezda  - Voždovac  5:0; Proleter  Zrenjanin - Voždovac Beograd   5:0, Voždovac Beograd  - Slavija Novi Sad  0:5; Proleter – Crvena  zvezda 1:4, Proleter -Slavija 1:4, Partizan -Slavija 2: 3, Proleter Partizan 1:4, Crvena  zvezda – Partizan Beograd  5:0,Crvena zvezda – Slavija Novi Sad 3:2;

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading