Srbija u suzama zbog Jovane Preković!

Autor:

Sport

01.11.2022

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za Srbiju.

Srbija u suzama zbog Jovane Preković!

Foto: Tanjug/AP

Jovana Preković, reprezentativka Srbije u karateu, odlučila je da se zvanično povuče i završi svoju izuzetno uspešnu karijeru.

Osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine odlučila je da završi sa karateom, a kao razlog je navela nedostatak motiva, pošto je karate izbačen i neće biti olimpijski sport 2024. u Parizu, ali ni 2028. godine u Los Anđelesu.

Prekovićeva ima 26 godina, a ušla je u istoriju kao jedna od retkih srpskih sportkistkinja sa zlatnom medaljom na najbitnijem sportskom takmičenju na svetu.

 - Dragi ljudi, pozivam vas da dođete na moj poslednji meč koji će se održati 12.11. u SRC Šumadija u Aranđelovcu sa početkom u 19 časova - napisala je Prekovićeva na svom Instagramu profilu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jovana Preković sa zlatnom medaljom

Prekovićeva je u finalu  Olimpijskih igara pobedila Kineskinju Jan Sjaojan, a zlatnu medalju dobila je odlukom sudija pošto je meč završen rezultatom 0-0.

Srpska karatistkinja je osvojila zlato vrlo dominatno pošto nije izgubila nijedan meč na Olimpijadi i potvrdila je da je najbolja u ovoj disciplini, s obzirom da je prethodno osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama osvojila ukupno devet medalja, od čega su tri bile najsjajnije. Osim Jovane Preković, zlato su osvojili i vaterpolisti Srbije, ali i Milica Mandić, kojoj je to bilo drugo zlato na Olimpijadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading