Ruskinji ODUZETO ZLATO sa Olimpijskih igara, Amerikanka dobila medalju!

Autor:

Sport

25.10.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to posle dugog čekanja.

Ruskinji ODUZETO ZLATO sa Olimpijskih igara, Amerikanka dobila medalju!

Foto: Tanjug/AP

Natalija Antih

Ruska atletičarka, Natalija Antih, više nije olimpijska šampionka.

Njoj je oduzeto zlato koje je osvojila u trci na 400 metara sa preponama na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a sve posle deset godina čekanja. Sud za arbitražu u sportu još ranije je Ruskinji poništio sve rezultate u periodu od 2013. do 2015. godine i dobila je četvorogodišnju suspenziju.

Ovaj sud utvrdio je da je Natalija Antih bila dopingovana, a sada je stigla nova odluka, Jedinice za zaštitu atletike kojom su Ruskinji poništeni i rezultati od 15. jula 2012. do 29. juna 2013. godine.

Upravo zbog toga, zlato je posle deset godina čekanja otišlo u ruke Amerikanke Lašinde Demus koja je pomenutu trku završila na drugoj poziciji i to sa samo sedam stotinki zakašnjenja. 

Žužana Hejnova je sada srebrna, dok je do olimpijskog odličja bronzanog sjaja došla Jamajčanka Kaliese Spenser.

Natalija Antih rođena je u Sant Peterburgu 26. juna 1981. godine, a tokom karijere beležila je brojne uspehe. Mnogi su joj, zbog dopinga, oduzeti! Ipak, uspela je da osvoji olimpijsku bronzu u Atini 2004. godine, zlato u štafeti četiri puta 400 na Svetskom prvenstvu 2005. kao i još tri bronze sa planetarnog takmičenja - u štafetama 2009. i 2011. kao i u trci na 400 metara sa preponama pomenute 2011. godine.

Imala je i zavidnu juniorsku karijeru koju su obeležila dva zlata sa Igara mladih u Moskvi 1998. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading