JOŠ SE NE ZNA ČIJA LOBANJA JE PRONAĐENA U NJIVI U NIŠU! Ratari bili šokirani prizorom: Nestali udovi sa skeleta!

Autor:

Hronika

25.10.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada se zna da su kosti pripadale starijem muškarcu.

JOŠ SE NE ZNA ČIJA LOBANJA JE PRONAĐENA U NJIVI U NIŠU! Ratari bili šokirani prizorom: Nestali udovi sa skeleta!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Jaroslav Pap

Na delovima skeleta koje je 19. oktobra u njivi u ataru sela Pasi Poljana pronašao ratar Zvonko Milić, nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da se radi o nasilnoj smrti. Međutim, i dalje nema informacija ko je i kada skončao u nenaseljenom području kraj starog autoputa Niš – Leskovac.

Kako saznaje Telegraf.rs, nesumnjivo je utvrđeno da kosti pripadaju starijem muškarcu.

- Radi se o čoveku koji je u vreme smrti imao preko 60 godina a na osnovu stanja kostiju bez sumnje se može reći da je na tom mestu bio mesecima. Na skeletu nisu pronađene nikakve povrede koje bi ukazivale na nasilje, a nije bilo ni tragova zuba divljih životinja koje bi ukazivale da su telo razneli šakali ili psi. Verovatnije je da su u pitanju sitniji glodari, što objašnjava nedostatak ostalih delova kostura, ruku i stopala – objašnjavaju naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ilustracija

Ono što bi moglo pomoći identifikaciji nepoznatih posmrtnih ostataka je zubni karton s obzirom na to da su pronađene intervencije na vilici.

- Čovek je imao protetske nadgradnje zuba starijeg datuma koje su i tada bile skupe, što ukazuje da je bar u jednom periodu života bio dobrog imovnog stanja. To je vrlo korisno jer se na osnovu zubnog kartona može otkloniti sumnja u pogledu identiteta. Naravno, ključna je DNK analiza, uzet je biološki materijal radi njegovog upoređivanja sa DNK materijalnom srodnika – kažu sagovornici.

Lobanja u njivi šokirala ratara

Zvonko Milić kaže da se uznemirio kada je shvatio da je ono što je video u rastinju na njivi, ljudska lobanja.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rsST/Nebojša Mandić

Ilustracija

- Sišao sam sa traktora i prišao bliže, nije bilo nikakve sumnje da se radi o lobanji. Bila je dobrom stanju, imala je i zube. Nedaleko od nje sam ugledao i skelet, kosti grudnog koša i nogu a falile su obe ruke i stopala. Odmah sam pozvao policiju, došli su i forenzičari, pretraživali su šire područje ali osim pantalona braon boje, ništa drugo nisu pronašli, niti cipele, niti još neki deo odeće – priča ratar.

Priznaje da mu nije bilo prijatno kada je ugledao skelet, ali da je žena koja je vlasnica njive koju on obrađuje, doživela veliki šok.

- Obavestio sam je da sam pronašao ljudske kosti jer je njiva njena. Ona je odmah došla, mnogo se potresla. Plakala je sve vreme, toliko joj je bilo žao čoveka, oplakala ga je kao da je najrođeniji – opisao je Milić uznemirujući događaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading