NEPRAVDA ILI NEŠTO DRUGO? Angelina Topić ostala bez velikog priznanja!

Autor:

Sport

23.10.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije joj se dalo.

NEPRAVDA ILI NEŠTO DRUGO? Angelina Topić ostala bez velikog priznanja!

Foto: Tanjug/AP

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić se nalazila u finalnom izboru nagrade koja se dodeljuje zvezdama u usponu u evropskoj atletici, ali nažalost na kraju je nije osvojila.

Umesto Angeline, priznanje je prigrabila Elina Cengo, koja je osvojila zlatnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u bacanju koplja, gde je bila ispred srebrne srpske atletičarke Adriane Vilagoš.

Kada je u pitanju muška konkurencije nagrada je pripala Mikolasu Aleknu, koji je poput Cengko bio zlatan na pomenutom prvenstvu Starog kontinenta.

 

 

Kada su u pitanju najbolji atletičari nagradu su podelili Mondo Duplantis i Jakob Ingebrigtsen. Zanimljivo je da su četiri godine ranije njih dvojica podelila i nagradu za zvezdu u usponu.

Duplantis je ove godine čak tri puta obarao rekord u disciplini skok s motkom, dok je Ingebrigtsen na početku godine oborio svetski dvoranski rekord u trci na 1500 metara, da bi nakon toga osvojio pet zlatnih medalja.

Pored Šveđanina i Norvežanina za ovu nagradu bio je nominovan i grčki skakač u dalje Miltiadis Tentoglu.

 

 

Pored njih je bio kandidovan i grčki skakač u dalj Miltiadis Tentoglu.

Kod žena dileme nije bilo, pobednica je bila jedinstvena holandska atletičarka Femke Bol.

Ona je u Minhenu izdominirala na 400 metara i osvojila tri zlatne medalje u tri različite discipline na toj dužini (400 metara, 400 metara s preponama i 4x400 metara štafeta).

Ceremonija Golden traks održana je u Talinu, a po prvi put nagrade su dodeljene i trenerima.

 

 

U ženskoj konkurenciji ona je otišla u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine, dok je kod muškaraca najbolji bio Heiko Vat iz Estonije.

Na ceremoniji Golden traks koja se održavala u Talinu su po prvi put dodeljene nagrade za trenere, a iste su otišle u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine i Heiko Vat iz Estonije.

Dodeljena je nagrada za fer-plej, a ona je pripala Nahuelu Karabani iz Andore, koji je tokom kvalifikacione trke na 3.000 metara stiplčez na Evropskom prventvu zastao kako bi pružio pomoć drugom atletičaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading