ZBOG PUTINA GINU, A MEĐUSOBNO SE UBIJAJU: Jezivo je na RUSKO-UKRAJINSKOM frontu!

Autor:

Sport

21.10.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U civilnom životu bili smo neprijatelji, ali ovde u Donbasu smo ekipa, svi za jednog, jedan za sve, poručio je jedan od navijača. Novi borci po dolasku iz Rusije prolaze obuku u kampu čuvene brigade "Vostok" u vojnom centru u Marijupolju.

ZBOG PUTINA GINU, A MEĐUSOBNO SE UBIJAJU: Jezivo je na RUSKO-UKRAJINSKOM frontu!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Mržnja između rivalskih navijačkih grupa svuda u svetu je nepremostiva, bar dok se ne pojavi viši cilj. Navijači ruskih klubova, pre svega CSKA, Spartaka i Zenita, koji godinama ratuju međusobno i prolivaju krv, sada su stali pod istu zastavu, rusku trobojku, i otišli u rat u Ukrajinu, koji je inicirao predsednik Vladimir Putin, i to u istoj paravojnoj formaciji nazvanoj Espanjola po čuvenom španskom vojskovođi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Novopristigli navijači iz Rusije prolaze obuku u kampu čuvene brigade "Vostok" u vojnom centru u Marijupolju. Potom učestvuju u vojnim operacijama u Donbasu, u redovima narodne milicije Donjecke republike, ali i raznim humanitarnim akcijama pomažu lokalnom stanovništvu.

- Ovde u Donbasu su se okupili navijači različitih klubova. U civilnom životu smo bili neprijatelji, ali ovde imamo zajednički ekipu. Svi za jednog, jedan za sve, prijateljstvo s poštovanjem. Potrebni su nam samo ljudi koji su doneli odgovornu odluku, kontrolišu svoje telo i mogu da razmišljaju. Svaki sukob iznutra se ocenjuje kao nesposbnost. Ako sebi dozvole svađu na glupom nivou, onda će vas izneveriti i u ozbiljnom trenutku - rekao je jedan od navijača za portal Sportekspres.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading