NA REDU SU BRAZILKE: Srbija bije bitku za zlato, a evo ko PRENOSI finalni duel!

Autor:

Sport

15.10.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još korak do sna!

NA REDU SU BRAZILKE: Srbija bije bitku za zlato, a evo ko PRENOSI finalni duel!

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Srbije upisale su svih 11 trijumfa na Svetskom prvenstvu, ali onaj, najvažniji, doneće im zlato ukoliko danas (20.00, RTS 1, Sport klub 1) savladaju Brazilke u velikom finalu. Izabranice Danijelea Santarelija očitale su lekciju svim protivnicama, kako u Holandiji tako i Poljskoj, a sada su se vratile u Apeldorn da "kariokama" serviraju hladnu osvetu.

Naime, Brazilke su već godinama nerešiva enigma za naše odbojkašice, o čemu svedoči samo jedna pobeda u poslednjih deset susreta. Sada je možda došlo vreme za naplatu duga. Tim pre što naše devojke brane krunu, osvojenu pre četiri godine u Jokohami, dok protivnice veliko finale nisu igrale punih 12 godina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danijele Santareli

- Ove godine smo izgubile dva meča od Brazila, ali sada je potpuno drugačija situacija. Igramo s više samopouzdanja i sigurna sam da možemo da odigramo dobar meč i da pobedimo. Gledale smo njihovo polufinale i iznenadile smo se kada su pobedile Italiju. Brazil je veoma dobra i energična ekipa. Očekujem veliku borbu u finalu - poručila je Katarina Lazović.

Imaće naše devojke priliku da odbranom zlata sačuvaju i čast svog selektora Danijelea Santarelija, čiju su suprugu Moniku u dresu Italije Brazilke savladale u polufinalu. Italijan zato veruje da će svi zajedno večeras ponosno slušati himnu "Bože pravde".

- Uvek sam mislio da je Brazil jedan od najboljih timova sveta, pokazali su to u polufinalu. Važno je da igramo na našem nivou, meč bi mogao da bude dug - rekao je Santareli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading