VELIKI USPEH MIĆOVIĆA I BALTIĆA NA TAKMIČENJU U ITALIJI: Srebro i bronza za Srbe na MMA prvenstvu Evrope! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.09.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amaterska MMA reprezentacija Srbije prvi put je nastupala na IMMAF Evropskom prvenstvu, a naši momci su već dokazali da im je mesto u samom vrhu.

VELIKI USPEH MIĆOVIĆA I BALTIĆA NA TAKMIČENJU U ITALIJI: Srebro i bronza za Srbe na MMA prvenstvu Evrope! (FOTO GALERIJA)

Foto: IMMAF

Iz Italije u Srbiju Ognjen Mićović je doneo srebro, a Dževad Baltić bronzanu medalju!

Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, izdominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Veći deo mečeva Mićović je rešio već u prvoj rundi i to RNC-om!

Drugi naš borac, Dževad Baltić, takođe je bio više nego dominantan u poluteškoj kategoriji i osvojio je bronzanu medalju. Nekoliko mečeva je završio giljotinom.

Naši borci na putu do odličja nisu imali nimalo lake protivnike, ali zahvaljući dobrom vođenju trenera Jusufa Hajrovića i Save Lazića, Baltić i Mićović su pokazali zašto su veliki potencijal srpskog MMA sporta.

Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije koji je preporodio ovaj sport kod nas od kada je preuzeo vođenje krovnom organizacijom, nije krio zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u Italiji.

- S obzirom na to da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere - više sam nego zadovoljan. Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja - istakao je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading