I TO SE DOGODILO: Nakon četiri godine srpske vaterpolistkinje slavile na Evropskom prvenstvu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.08.2022

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put nakon evropske vaterpolo smotre u Barseloni 2018. godine, srpska ženska vaterpolo reprezentacija Srbije osetila je slast pobede.

I TO SE DOGODILO: Nakon četiri godine srpske vaterpolistkinje slavile na Evropskom prvenstvu! (FOTO GALERIJA)

Foto: VSS

I pored činjenice da naše devojke nisu pružile zadovoljavaljuću partiju, selekcija Slovačke je savladana rezultatom 9:6.

Odlično su naše devojke započele ovaj susret i nakon prve dve četvrtine imale obećavajućih 5:2. 

Sigurna igra nastravljena je i tokom trećeg perioda igre. Srpske vaterpolistkinje imale su na 75 sekundi pre kraja ovog dela igre i četirir gola prednosti, ali je usledio neverovatan pad. U preostalom vremenu primljena su dva pogotka, da bi seloša serija nastavila i početkom poslednje deonice kada su Slovakinje zaostatak svele na svega gol razlike (7:6).

Na sreću, u samom finišu meča Hristina Ilić i Nada Mandić su uspele da dva puta zatresu slovačku mrežu i donesu srpskom ženskom vaterpolo sportu ogromnu radost.

Najefikasnije u redovima srpske reprezentacije bile su Hristina Ilić i Jelena Vuković koje su se po tri puta upisivale u listu strelaca. Identično ostvarenje u reprezentaciji Slovačke ostvarila je Kačkova.

 

Slovačka – Srbija 6:9 (1:3, 1:2, 3:2, 1:2)

Bazen: Spaladium arena.

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Silva (Portugalija).

Igrač više: Slovačka 6 (1), Srbija 1 (0).

Slovačka: Štelikova, Kovačikova, Kurucova, Garankova 1, Sedlakova, Kačkova 3, Janov, Dubna, Kernošova 2, Peti, Šepelova, Dvoranova. Trener: Ešving-Hajt

Srbija: Travar, Švec 1, Avdić, Milićević, Lujić, Mišković, Kaplarević, Mandić 1, Vuković 3, Ilić 3, Miladinović, Novaković 1, Lazić. Trener: Dragana Ivković

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading