NOVA REČ U FORMULI 1: Umesto dominacija - doMAKSacija! Ferštapen startovao 14. na legendarnoj stazi, pa razvalio konkurenciju!

Autor: Tanjug

Sport

28.08.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Belgije, koja je u šampionatu Formule 1 vožena na stazi Spa Frankoršamp.

NOVA REČ U FORMULI 1: Umesto dominacija - doMAKSacija! Ferštapen startovao 14. na legendarnoj stazi, pa razvalio konkurenciju!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen na podijumu u Belgiji

Maks Ferštapen je u Belgiji stigao do devete pobede ove godine, a ostvario je 29. trijumf u karijeri. Holanđanin je osvojio i dodatni bod za najbrži krug.

Drugo mesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Meksikancu Serhiju Perezu, koji je za Ferštapenom kasnio skoro 18 sekundi. Treći je bio Španac Karlos Sainc iz Ferarija.

Vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel osvojio je četvrto mesto u Belgiji, a iza njega je bio vozač Alpine Španac Fernando Alonso.

Bodove su još osvojili vozač Ferarija Šarl Lekler iz Monaka, Francuz Esteban Okon iz Alpine, Nemac Sebastijan Fetel iz ekipe Aston Marin, Francuz Pjer Gasli iz Alfa Taurija i Tajlanđanin Aleksandar Albon iz Vilijamsa.

Ferštapen, koji je aktuelni svetski šampion u F1, startovao je sa 14. pozicije, ali je na zasluženo stigao do pobede.

Sainc je iskoristio pol poziciju i poveo na startu trke, a već u prvom krugu odustao je vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton posle sudara sa Alonsom. Festapen je preuzeo prvo mesto u 12. krugu, a onda je sigurnom vožnjom stigao do nove pobede u šampionatu.

Ferštapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 284 boda, dok je Perez drugi sa 191. Lekler je treći sa 188 bodova, a Sainc čevrti sa 171. Rasel je peti sa 170 poena, dok je Hamilton šesti sa 146.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 4. septembra za Veliku nagradu Holandije na stazi u Zandvortu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading