Deki Savić zagrmeo pred put u Hrvatsku!

Autor:

Sport

26.08.2022

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dejan Savić izneo je u petak svoja očekivanja od Evropskog prvenstva.

Deki Savić zagrmeo pred put u Hrvatsku!

Foto: Starsport

Dejan Savić

Trener dvostrukog uzastopnog olimpijskog pobednika Dejan Savić je odmah jasno rekao:

- Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda, ima stvari na koje ne možemo da utičemo.

- Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava da menjamo ambicije. One su i sada vezane za osvajanje medalje. Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Imali smo privilegiju zahvaljujući Ivici Tucku da neformalno formalno utakmicom osetimo bazen i atmosferu. Siguran sam da će biti vrhunska organizacija, čestitke domaćinu. Uostalom Srbi, Hrvati i Mađari najbolje organizuju prvenstva.

Novinarskih pitanja skoro da nije bilo. Odnosilo se na stav prema situaciji ako se ne osvoji medalja odnosno da li bi to bio neuspeh:

- Ako bi to bio neuspeh ali pod navodima naše odnosno moje funkcionisanje se ne bi promenilo. Ambicije bi tada ostale iste. Ovo su sve stepenice do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Tamo želimo da budemo najbolji. Sve do tada su prolazne stanice. Inače i dok sam igrao i sada kao trener nisam tražio alibi. Na neke stvari ne možete da utičete. Istina je da rezultati na poslednja dva takmičenja nisu bili očekivani ali idemo dalje. Svakoj ekipi treba dati podršku, pružiti joj šansu da raste do ispunjenja konačnog cilja a rekao sam to je plasman na Igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading