UPOZNAJTE ADRIANU VILAGOŠ: Ovo je buduća i SADAŠNJA atletska nada Srbije! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.08.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo od deteta.

UPOZNAJTE ADRIANU VILAGOŠ: Ovo je buduća i SADAŠNJA atletska nada Srbije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Adriana Vilagoš je novi biser kraljice sportova. Skrenula je pažnju na sebe još pre tri godine kada je postavila svetski rekord u konkurenciji takmičarki do 14 godina. Koplje od 400 grama tada je bacila 63 metra i 80 centimetara. Ove sezone u juniorskoj konkurenciji je postala prvakinja sveta u Nairobiju i vicešampionka Evrope u Talinu.

Evropski olimpijski komiteti dodelili su joj drugo mesto u izboru za najboljeg mladog sportistu kontinenta. Adriana je bila neprikosnovena i na Balkanijadi u Kraljevu. Postala je svetska rekorderka za atletičarke do 18 godina. Koplje od 500 grama hitnula je magičnih 70 metara i 10 centimetara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Adriana Vilagoš

Na juniorskom Šampionatu sveta u Keniji osvojila je zlatnu medalju, i to sa olimpijskim kopljem teškim 600 grama. Rezultatom od 61 metar 46 centimetara oborila je državni rekord među takmičarkama do 20 godina. Potom je na Mitingu u Zagrebu pomerila granicu na 62 metra i 36 centimetara i postala juniorska evropska rekorderka.

U razgovoru za "Zlato Srbije" Vilagoš je govorila o svojim sportiskim počecima, ali i svojim najvećim ciljevima koje planira da ispuni.

- Mislim da sam dobro izabrala. Uvek ću voleti rukomet, ali kao profesionalno da radim, i imam ciljeve, to vidim u atletici. Ove godine mi je najveća želja da branim titulu u Kariju, posle ćemo ići na Evropsko prvenstvo, i želja mi je da probam. Posle toga, najveći cilj mi je Pariz, 2024. godine - rekla je ona.

Njena majka Đerđe Vilagoš je i njen lični trener, a ovom prilikom je istakla, da je njena ćerka za tri godine, postigla mnogo, ne izgubivši ni na jednom takmičenju na kom je imala prilike da učestvuje.

- Za tri godine nijednom nije izgubila. Bilo je talmičenja kada je tri puta oborila njen lični i državni rekord. Njeno bacanje sa nepunih 14 godina je bilo 79 metara i 23 centimetara, i nigde na svetu nismo našli bolji rezultat od toga - priča njena majka.

Republika

Foto: Youtube.com/prinntscreen/bulevarosmeha

Đerđe Vilagoš

Kako je rekla mlada atletičarka, kada je počela da se bavi atletikom, nikada nije sanjala ovako blistave rezultate kakve je do sada postigla.

- Bez mame ne bih ni počela da se bavim ovime. Ona je puno učila da bismo mogli ovako da napredujemo. Zajedno smo ledale na internetu kako se to baca, jer nikoga nismo imale ko se ovim bavio - objasnila je Vilagoš.

Za godinu dana smo njen najbolji rezultat popravile za 20 metara, navela je Đerđa, ističući koliko se, zajedno sa ćerkom borila za ovakve rezultate.

- Na kraju sam završila i trenersku školu, da bih mogla da budem sa njom. I onda smo zajedno u svemu - objašnjava majka srpske vicešapionke.

Ministarstvo Omladine i sporta ima veliku ulogu u napretku mlade atletičarke. Kako njena majka ističe, dosta rano su prepoznali njen talenat, i već 5 godina, ministarstvo učaže u talenat atletičarke Vilagoš.

- Svi su se uključili, imamo novu teretanu. Sada krećemo da učimo i rad sa šipkom, i tegovima. I opština i škola, i svi nam izlaze u susret - priča Đerđe, navodeći da je u pitanju velika podrška.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading