Bokseri na Jahorini dočekali ministra!

Autor:

Sport

20.08.2022

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, u pratnji predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, obišao je boksersku reprezentaciju Srbije, koja se na Jahorini sprema za predstojeću sezonu međunarodnih turnira.

Bokseri na Jahorini dočekali ministra!

Foto: MUP Srbije

Na treningu su bili i pomoćnik ministra MUP Vladimir Ilić, selektor Milan Piperski i drugi. Selektor Piperski je ministru poklonio veliku zastavu Srbije. Na Jahorini boravi pet seniorskih i 15 omladinskih reprezentativaca Srbije.

Kako je poručio ministar Vulin, reprezentativci Srbije u boksu su isključivo napornim radom i disciplinom, koji su zajedno rezultirali uspehom, vratili ovaj sport na velika vrata u našu zemlju.

Republika

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova uverio se u spremnost i motivisanost naših boksera i poželeo im najviše plasmane na predstojećem takmičenjima.

- Boks je sport koji je godinama unazad bio nepravedno zapostavljen u Srbiji. Vrednim radom i trudom, ali i zahvaljujući dobrom rukovodstvu, bokserska reprezentacija Srbije  učinila je da se ovaj borilački sport vrati na velika vrata i podstakne srpsku omladinu da zavoli boks i počne da trenira. A to je najvažniji cilj pored osvajanja visokih rezultata i medalja - poručio je Vulin.

On je istakao da su država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni intenzivnom razvoju sporta u policiji, što je, između ostalog, rezultiralo da pripadnici Sportske jedinice MUP-a na prestižnom međunarodnom takmičenju u Roterdamu, svetskim policijskim igrama, donesu Srbiji čak 10 zlatnih medalja i da ostvare najbolje rezultate.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

- U Sportskoj jedinici MUP-a ima i izvanrednih boksera i nadam se da će ih biti još više. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže i u razvoj boksa u policiji i u druge sportske discipline i meni je kao ministru unutrašnjih poslova važno da moji policajci budu zdravi, da treniraju, da budu visoko motivisani. Zahvaljujući napretku države i podršci od strane predsednika Vučića, sada je moguće da Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedi da sport bude dostupan svim pripadnicima policije - kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio se predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na svoj podršci i pomoći koju daju za razvoj boksa u Srbiji, istakavši da su bokseri i bokserske Srbije u poslednje dve godine, doneli medalje sa svih velikih međunarodnih takmičenja pod okriljem Svetske i Evropske federacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading