Poraz u finalu! Mladi Mađari savladali Srbiju u borbi za svetsko zlato!

Autor:

Sport

19.08.2022

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolisti Srbije, momci do 18 godina, posle peteraca, poraženi su od Mađarske sa 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4) u finalu Svetskog prvenstva.

Poraz u finalu! Mladi Mađari savladali Srbiju u borbi za svetsko zlato!

Foto: VSS

Golove za Srbiju, postigli su: Aleksandar Kovačević tri, Marko Dimitrijević, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović po dva, Viktor Urošević i Bogdan Breščanski po jedan. Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su Akos Nađi sa tri, Rolans Gast i Peter Salai sa po dva gola.

Utakmica je bila izuzetno egal, naši momci su uspeli da u poslednjoj deonici poravanaju i izbore peterce. Usledio je penal rulet. Božović je bio siguran, siguran je bio i Gast. Urošević je bio precizan, precizan je bio i Nađ. Kovačević je bio siguran, siguran je bio i Salai. Stanić nije uspeo da zatrese mrežu Mađarske, Lajnveber jeste mrežu Srbije. Kojić je vratio nadu, a Bede je ugasio.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Španije, koja je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedila Holandiju sa 13:11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading