Luis Hamilton postaje suvlasnik Denvera!

Autor: Tanjug

Sport

02.08.2022

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac započeo novo poglavlje u životu.

Luis Hamilton postaje suvlasnik Denvera!

Foto: Tanjug/AP

Novi vlasnik NFL franšize Denver Bronkosa, Rob Volton, potvrdio je da će jedan od vlasnika tima iz Kolorada biti i sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton, preneo je ESPN.

- Oduševljeni smo što će ser Luis Hamilton, višestruki šampion Formule 1, biti deo naše vlasničke grupe. On je tokom svoje karijere demonstrirao da je takmičar i ima potrebne kvalitete da pomogne da naš tim postane pobednicki, a da se istovremeno bori za globalnu jednakost, uključujući i njegov sport. Biće vredna figura u čitavoj organizaciji Bronkosa - izjavio je Volton, a preneo ESPN.

Uz Hamiltona, u vlasničku strukturu Denver Bronkosa biće uključena i nekadašnja državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs.

Rob Volton postao je vlasnik Denver Bronkosa u junu za sumu od 4,65 milijardi dolara, što je rekordna vrednost neke američke franšize u svim sportovima.

Prethodni rekord držali su Bruklin Netsi koji se takmiče u košarkaškoj NBA ligi, a 2019. godine prodati su za 3,2 milijarde dolara.

Rob Volton naslednik je čuvenog maloprodajnog lanca Volmart, a njegovo bogatstvo pročenjuje se na 62 milijarde dolara, što ga, prema Blumbergovom indeksu, čini 18. najbogatijim čovekom na planeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading