Ivanino PROKLETSTVO na SP: Prvo bez medalje ostala zbog ZIHERNADLE, a sada zbog milimetarskog prestupa!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

25.07.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Londona 2017, kada je bila četvrta zbog loše učvršćene zihernadle, maler je zadesio Vuletu i preksinoć u Judžinu pošto je minimalno prestupila u trećem skoku.

Ivanino PROKLETSTVO na SP: Prvo bez medalje ostala zbog ZIHERNADLE, a sada zbog milimetarskog prestupa!

Foto: Tanjug/AP

Skok Ivane Vulete u Oregonu

Ivana Vuleta nikako da zablista na svetskoj sceni! Naša atletičarka ponovo je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu, ovog puta na takmičenju u Oregonu. Njoj je u Judžinu poništen treći skok zbog prestupa, koji je pokazao kompjuter, a na kraju takmičenje je završila na sedmom mestu, s rezultatom 6,84.

Lepa atletičarka poslednju medalju na ovom takmičenju osvojila je 2015, i to bronzu, i otad traje Ivanin post. Ona je imala šansu da se popne na pobednički tron i 2017. u Londonu, kada joj je odličje izmaklo iz ruku zbog loše zihernadle i otkačenog broja s leđa. Španovićeva, koja sad nosi prezime Vuleta, imala je tad skok preko sedam metara, ali kako joj je etiketa s takmičarskim brojem dotakla pesak, taj trag je uzet kao zvaničan rezultat (6,91), što je bilo dovoljno za četvrto mesto.

Iako Ivanini navijači veruju da je srpska atletičarka pokradena u Judžinu i porede ovu situaciju s onom iz Londona, ona je demantovala takve tvrdnje.

- Ukratko, ovo je prestup. Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba, koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeh jer on to nije - poručila je Vuleta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ivana Vuleta

Da je došlo do prestupa i da je odluka bila regularna, potvrdio je za Republiku i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

- Svi bi smo mi voleli da je taj skok bio regularan, ali nije. Ivana je napravila prestup, a kamere i senzori su to odmah zabeležili. Nema tu nikakve dileme - objasnio je Branković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading