Udovičić na sastanku regionalne kancelarije za saradnju mladih: Nove generacije mladih koji su nosioci razvoja društva, njihovo povezivanje je prioritetni cilj svih nas (FOTO)

Autor:

Sport

18.07.2022

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ove godine Srbija predsedava Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih, a do sada je više od 25.000 mladih iz regiona učestvovalo u projektima i programima ove platforme za saradnju i razmenu znanja i iskustava mladih, organizacija i institucija za mlade iz regiona Zapadnog Balkana.

Udovičić na sastanku regionalne kancelarije za saradnju mladih: Nove generacije mladih koji su nosioci razvoja društva, njihovo povezivanje je prioritetni cilj svih nas (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku Regionalne kancelarije za saradnju mladih koji se održao u Beogradu, a na kome su učestvovali ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, državni ministar Republike Albanije za omladinu i decu Bora Mužaći, direktor Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije Naumče Mojsovski, kao i predstavnici vlada i mladih ostalih ugovorenih strana, razmatrani su načini i mogućnosti na koje zemlje Zapadnog Balkana mogu podržavati mlade, koje su planirane akcije za naredni period i koliko postojeći mehanizmi doprinose da se zagovarana ideja o regionalnoj saradnji mladih na Zapadnom Balkanu sprovede u delo.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je zadovoljstvo što se tokom rada Regionalne kancelarije stvorio konstruktivan i partnerski odnos između predstavnika vlada i mladih i što se nijednog momenta nije odustalo od zajedničkog cilja, a to je povezivanje mladih u regionu.

- Do napretka regiona može doći samo zajedničkim delovanjem i promocijom koncepta tolerancije, solidarnosti i saradnje. Nove generacije mladih koji su nosioci razvoja društva, su upravo ti koji svojim primerom i konkretnim aktivnostima stalno iznova pokazuju da je saradnja neophodna i da je krajnji rezultat društveni, ekonomski i kulturni razvoj regiona. Povezivanje mladih Zapadnog Balkana je prioritetni cilj svih nas, jer to je najveća garancija uspešne budućnosti našeg podneblja - istakao je ministar Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading