Šokantna ispovest dugoprugaša: Bio sam rob!

Autor:

Sport

13.07.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mo Farah otkrio kako je prokrijumčaren u Veliku Britaniju.

Šokantna ispovest dugoprugaša: Bio sam rob!

Foto: Tanjug/AP

Mohamed Mo Farah (39) najslavniji je britanski atletičar današnjice, osvajač je četiri zlata na Olimpijskim igrama na 5.000 i 10.000 metara i višestruki svetski i evropski šampion. Međutim, životni put koji je prešao je da se ne poželi nikome.

On je u šokantnoj ispovesti za BBC otkrio da se, za početak, uopšte ne zove Mo Farah, te da iz Somalije na Ostrvo nije stigao svojom voljom i na legalan način. Odnosno, da je lažna priča koja se godinama servira da je u Veliku Britaniju stigao kao izbeglica s roditeljima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mo Farah

- Zovem se Husein Abdi Kahin, a ime Mohamed Farah sam dobio od ljudi koji su me doveli. Moji roditelji nikada nisu bili u Velikoj Britaniji. Otac je ubijen u građanskom ratu kada sam imao tri godine, a od majke sam odojen kada me je poslala kod ujaka u Džibuti. Dovela me je žena koja mi je rekla da me vodi kod rodbine. Rekla je da ima dokumenta na lažno ime Mohamed Farah. U Londonu mi je iscepala papir s detaljima u vezi s mojim roditeljima - počeo je priču Mo i nastavio još šokantnije:

- Morao sam da radim kućne poslove, čuvam decu da bi me hranili. Kao rob. Pretila mi je da ne smem da kažem ništa ako želim opet da vidim majku. Često sam se zaključavao u kupatilo i plakao. Nije mi bilo dozvoljeno da idem u školu, a kada sam s 12 godina krenuo, bio sam daleko iza ostale dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading