Doživotna zabrana! Legendarni šampion F1 zbog rasizma prema Hamiltonu surovo kažnjen!

Autor:

Sport

30.06.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac je upotrebio portugalsku reč "neguinho", što znači "mali crnac" kada je pričao o Britancu.

Doživotna zabrana! Legendarni šampion F1 zbog rasizma prema Hamiltonu surovo kažnjen!

Foto: Tanjug/AP

Luis Hamilton

U jednom podkastu legendarni trostruki šampion Formule 1, Nelson Pike rasistički je vređao sedmostrukog prvaka F1 Luisa Hamiltona!

Engleski mediji donose informaciju da će Brazilac do kraja života biti suspendovan i neće moći da gleda trke uživo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nelson Pike

Nelson je prošlog novembra rekao portugalsku reč "neguinho", što znači "mali crnac" kada je pričao o Hamiltonu. Pike se branio rečima da je to sleng koji se koristi u njegovoj domovini.

- Voleo bih da objasnim ono što se dešava oko komentara koji sam dao u intervjuu prošle godine. Ono što sam rekao je bilo loše i ne mogu da se branim zbog toga, ali hoću da objasnim da je to termin koji se koristi kolokvijalno u brazilskom portugalskom kao sinonim za "momka" ili "Osobu" i nikada nije bio uvredljiv. NIkada ne bih iskoristio reč koju su neki naveli da sam iskoristio. Oštro osuđujem svaku tvrdnju da sam iskoristio tu reč da bih rasno uvredio vozača. Izvinjavam se svakome ko je uvređen uključujući Luisa koji je neverovatan vozač, ali prevod nije bio tačan. Diskriminaciji nije mesto u F1 i u društvu - naveo je Pike.

 

 

Legendarni Brazilac retko ide na trke, a redovan je kada trka dođe u domovinu, ali neće se spasiti kazne. 

Kako se može čuti, Stefano Domenikali, direktor F1 lično je potpisao njegovu doživotnu zabranu i ovo je istorijski presedan jer nijedan bivši šampion nije dobio ovakvu kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading