Četiri medalje za Srbiju na Evropskom šampionatu u karateu: Grčić bronzana

Autor:

Sport

24.06.2022

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Evropski šampionat u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održan je od 17 do 19 juna 2022. godine u Pragu. Učešće je uzelo 1065 takmičara iz 48 zemalja, a balkanska bronzana Tamare Grčić ponovo je sijala, ali ovog puta na Evropskom šampionatu u Češkoj.

Četiri medalje za Srbiju na Evropskom šampionatu u karateu: Grčić bronzana

Foto: KK Unsu

Karate

Srbija je osvojila četiri medalje i to Grčić Tamara 3.mesto u kategoriji mlađih seniorki do 50kg, Ivana Perović 2.mesto u kategoriji mlađih seniorki plus 68kg, Stefan Milunović 3. mesto u kategoriji kadeta do 63kg i Brankica Negovanović 3.mesto u kategoriji mlađih seniorki do 55kg.

Grčić Tamara pobeđuje prvo kolo rezultatom 2:0 reprezentativku Slovačke Simickovu Kristinu, potom drugo kolo rezultatom 3:0 savladala je reprezentativku BiH Abdulović Eminu, u četvrtfinalu gubi od iskusne reprezentativke Francuske Ahmed Niswa rezultatom 2:1.

Francuskinja ulazi u finale i obezbeđuje Tamari repasaž i borbe za treće mesto. Prvo kolo repasaža rezultatom 1:0 pobeđuje reprezentativku Finske Nikander Saimi, da bi u odlučujećem meču savladala prošlogodišnju šampionku Evrope reprezentativku Italije Agus Asiu rezultatom 2:1 i time zauzela 3.mesto na ovom Evropskom šampionatu.

Tamara Grčić, rodjena je 06.12.2003. godine, živi u Novoj Pazovi, a karate trenira u Karate Klubu "Unsu" od 2015. godine.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading