Dobro sam, prognoze lekara su dobre: Srpski rukometaš vodi bitku sa opakom bolešću, ali ga optimizam ne napušta!

Autor:

Sport

07.06.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski rukometni internacionalac našeo pred najvažnijom životnom bitkom.

Dobro sam, prognoze lekara su dobre: Srpski rukometaš vodi bitku sa opakom bolešću, ali ga optimizam ne napušta!

Foto: Marca

Kako prenosi španska "Marca", rukometaš Teukra, Marko Džokić boluje od raka testisa zbog kojeg će uskoro morati na operaciju.

Srpski rukometaš se nalazi van terena još od februara meseca i činilo se u prvi mah da je samo povreda u pitanju, ali je lekarska dijagnostika bila neumoljiva.

I pored teške situacije u kojoj se našao, Džokića ne napušta optimizam. U razgovoru za španske medije je izjavio:

- Dobro sam, dijagnoza je dobra. Doktori su mi rekli da se u 95% slučajeva ovaj problem rešava bez ikakvih problema.

Marko je zatim pojasnio sva prethodna dešavanja:

- Krajem februara počeo sam da osećam prve tegobe i mislilo sam da je sve posledica povrede. Međutim, sve je trajalo prilično dugo, tegobe nisu nestajale pa sam morao da se podvrgnem ispitivanju.Na sve navedeno, dobio sam i infekciju pa je operacija morala hitno da se izvrši. Tom prilikom odstranjen mi je testis i deo semovoda, a upravo juče sam saznao da je u pitanju maligni tumor i neophodno je još jednom se podvrgnuti hirurškom zahvatu - istakao je dvadesetosmogodišnji rukometaš i dodao:

- Ja sam dobro. Potpuno sam miran i nadam se da će sve uskoro biti i okončano. Najvažnije je da psihički nisam pao i trudim se da ne slušam bilo kakve priče okolo, bilo one pozitivne ili ne - istakao je Marko Džokić.

 

 

Inače, Marko Džokić je u redove španske Teukra stigao pred sezonu 2019/20 i vrlo brzo je postao stub ove ekipe. Saznavši za dijagnozu, njegovi saigrači su mu uputili reči podrške:

- Marko, uz tebe smo sada više nego ikad. Plava porodica te nikada neće ostaviti samog. Vratićeš se jači! Mi ćemo se vratiti jači!

Inače treba napomenuti da je i Markov otac bio rukometaš. Nastupao je u opremi ekipe iz Galicije, a takođe je na dresu nosio broj "pet" koji je sada u vlasništvu Marka Džokića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading