Balkanska biciklistička unija: Sankcije ruskim i beloruskim sportistima apsurdne!

Autor:

Sport

01.06.2022

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lično sam zagovarao da sport ne treba da bude uz politiku, a ovde imamo situaciju da se sportisti kažnjavaju zbog situacija koje mnogima nisu jasne, rekao je predsednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja.

Balkanska biciklistička unija: Sankcije ruskim i beloruskim sportistima apsurdne!

Foto: Foto Tanjug/ Video arhiva

Vladimir Kuvalja

Predsednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja izjavio je da su sakcije ruskim i beloruskim sportistima apsurdne, kao i suspenzija koju je dobio zbog puštanja ruskae himne prošle godine na Svetskom prvenstvu u Istočnom Sarajevu.

Republika

Foto: Tanjug

 

- Sve ova nema puno veze sa načelima o sportu na kojima smo odgajani. Ovo što se dešava je politika. Lično sam zagovarao da sport ne treba da bude uz politiku, a ovde imamo situaciju da se sportisti kažnjavaju zbog situacija koje mnogima nisu jasne. Sve je to zakačilo i nas, zasmetalo je svetskim moćnicima puštanje ruske himne na Svetskom prvenstvu prošle godine u Istoenom Sarajevu, kada smo moji saradnici i ja odlučili da istu pustimo u čast takmičarke iz Rusije koja je pobedila u svojoj disciplini. Sada su tu i neki novi razlozi zbog kojih se susrećemo sa problemima i pritiscima da popustimo. Kao što nismo popustili u novembru, decembru, nećemo ni sada, jer smatramo da je ovo što radimo pravi put - izjavio je Kuvalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading