NE, NIJE ŠALA: Srpski reprezentativac potpisao za Barselonu – Na ovo se čekalo punih deceniju i po!

Autor:

Sport

01.06.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne, nije šala u pitanju. Nakon punih 15 godina jedan srpski reprezentativac je postao član slavnog katalonskog kluba.

NE, NIJE ŠALA: Srpski reprezentativac potpisao za Barselonu – Na ovo se čekalo punih deceniju i po!

Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, leta 1997. godine, tadašnji najbolji fudbaler nacionalnog fudbalskog šampionata SR Jugoslavije i igrač beogradskog Partizana Dragan Ćirić, u transferu vrednom oko 900.000 današnjih evra, prešao je iz Humske u stadion „Nou Kamp“. Ćirić je postao deo ekipe koju su činili Hristo Stoičkov, Rivaldo, Luiš Figo, Luis Enrike, Soni Anderson, Pep Gvardiola, Ćavi Ernandes..., a koje je sa klupe predvodio legendarni trener Luj van Gal.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Ćirić

 

I pored paklene konkurencije Ćirić je tokom prve sezone u katalonskoj prestonici zabeležio 35 nastupa postigavši jedan pogodak. Međutim, već u svojoj drugoj sezoni na „Nou Kampu“, klub je napravio veliki rez kada je igrački kadar u pitanju, pa je Dragan Ćirić više vremena provodio na tribinama, a na terenu je zabeležio svega pet nastupa i svega 71 minut na terenu. Samim tim, prekid saradnje je bio neminovan.

Deceniju i po kasnije Barselona će u svojim redovima imati novog Srbina.

Pro Evolution Soccer igraju svi u svetu. Žargonski rečeno, njime se bave osobe od 7 do 107 godina, a Srbija se može pohvaliti da ima najboljeg PES igrača u Evropi.

U pitanju je Marko Roksić, popularni Roksa, reprezentativac Srbije u e-sportu.

 

 

Roksić je potpisao ugovor sa Barselonom, a prvi nastup za novi klub zabeležiće na turniru na kojem će pored Barselone učestvovati i e-sport ekipe Mančester junajteda, Bajerna, Arsenala, Rome, Seltika, Galatasaraja i Monaka.

Inače Marko Roskić je potpisao dvomesečni ugovor sa katalonskom ekipom, a očekivanja od srpkog reprezentativca su velika. Svi u Barseloni očekuju da upravo sa njim na čelu na „Nou Kamp“ stigne prvi trofej u istoriji katalonskog e-sport kluba.

Pored e-sporta Marko Roksić je pozan i u svetu futsala. Naime, on je član ekipe KMF Palež iz Obrenovca sa kojom je obezbedio plasman u Prvu Futsal ligu Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading