Srbiji i druga sigurna medalja na EP u boksu

Autor:

Sport

27.05.2022

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest!

Srbiji i druga sigurna medalja na EP u boksu

Foto: BSS

Detalj iz borbe

Kakav dan za srpski boks. Posle Ageeva, bronzanu medalju Srbiji je obezbedio i Vahid Abasov, koji je ubedljivo pobedio Škotlanđanina Tejlora (5-0), u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, koje se održava u Jermeniji.

Na redu je slobodan dan a u nedelju na programu su polufinala. Svi u stručnom štabu srpske reprezentacije uvereni su da će naši momci bi sjajno i u polufinalnim duelima. Abasov u olimpijskoj kategoriji 63.5 kg za rivala ima Moldavca, dok Ageev u ringu ide na pobedu protiv hrvata Plantića, takodje u olimpijskoj kategoriji 80 kg. 

Republika

Foto: BSS

 

Inače, danas pobede nisu zabeležili Mirončikov, Magamedov i Memić. Ali i njihov plasman u osam najboljih na Starom kontinentu je uspeh. Podatak koji puno govori o sjajnim uspesima koje beleži Bokserski savez Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom, kaže da medalju na seniorskom EP nismo osvojili još od davne 1991. u Geteborgu, kada su nas bronzama obradovali Mujo Bajrović (67 kg) i Vukašin Dobrašinović (63.5).

Na EP sutra je slobodan dan, a polufinala su na programu u nedelju. Finale je u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading