Srpski bokseri kreću u bitke na Evropskom prvenstvu u Jermeniji

Autor:

Sport

23.05.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažnije takmičenje za seniore u 2022. Evropsko prvenstvo startuje sa prvim borbama u jermenskom gradu Jerevanu. Šampionat Starog kontinenta okupio je 219 boksera iz 39 zemalja, među kojima i deset reprezentativaca Srbije.

Srpski bokseri kreću u bitke na Evropskom prvenstvu u Jermeniji

Foto: BSS

Detalj iz borbe

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati: Omer Ametović, Tamir Galanov, Pavel Fjedorov, Vahid Abasov, Sandro Poletan, Almir Memić, Artum Agejev, Vladimir Mirončikov, Sadam Magomedov i Sergej Kalčugin. Od desetke koja će braniti bolje naše zemlje u Jerevanu čak sedam borilo se u beogradskoj Areni na Svetskom šampionatu koji je održan 2021. među kojima i osvajač bronzane medalje Vladimir Mirončikov.

Republika

Foto: BSS

Almir Memić

Prvi od srpskih boksera na megdan izlazi Agejev (poluteška kategorija do 80 kg) 23. maja i snage će odmeriti sa Poljakom Mateušom Goinskim. Ukoliko ostvari pobedu u narednom kolu okečkuje ga Španac Šami Gazimagomed Garufova Validov, druga pobeda bi značila i plasman u četvrtfinale gde bi se borio za pobedu koja bi značila ulazak u polufinale i sugurnu bronzu.

Drugog dana takmičenja (24. maja 2022) u Jermeniji u ring će tri srpska boksera. U kategoriji do 54 kg Tamir Galanov boriće se protiv Nemca Salaha Omara Ibrahima i ukoliko ostvari pobedu naredni meč bi boksovao protiv Bugarina Paneva Daniela Asenova gde bi pobedila donela sigurnu bronzu. U polusrednjoj kategoriji (do 71 kg) Sandro Poletan u prvom kolu boriće se protiv Finca Sama Morvatija. Plasman u drugo kolo donelo bi Poletanu bitku sa Turčinom Nedžatom Ekinčijem. Kalčugin Sergej u superteškoj kategoriji (+92kg) prvi meč boksuje protiv Rumuna Razvana Kristijana Filipa, pobeda donosi sudar sa Nemcem Ramanom Hesom Nelviem Tiafakom.

U sredu 25. maja na velikoj boks sceni evropskog šampionata 2022. za seniore videćemo mlade i velike nade srpskog boksa. U muva kategoriji (51kg) Omer Ametović boksuje sa Emonom Šonom Marijem, u srednjoj kategoriji (75kg) Almir Memić odmeriće snage sa pobednikom meča Otar Naverjani (Gruzija) – Daniel Iljušonok (Izrael), dok će naš kruzeraš (86 kg) Vladimir Mirončikov u prvom meču rukavice ukrstiti sa Hrvatom Damirom Plantićem.

Republika

Foto: BSS

Omer Ametović

Preostala tri reprezntativca Srbije prve mečeve boksuju 26. maja. U lakoj kategoriji (60kg) Pavel Fedorov boriće se protiv Ukrajinca Jaroslava Kartsizova, Vahid Abasov u poluvelter kategoriji (63,5kg) naći će se oči u oči sa Ircem Eugenom Mek Keverom, dok će naš teškaš (92 kg) Sadam Magomedov u klinč sa Džemalom Bošnjakom iz BiH.

- Na velikim takmičenjima kao što su Evropsko i Svetsko prvenstvo nema više slabog rivala. Sve evropske zemlje su sada izuzetno jake, posebno šampioni iz svih tih zemalja koji su došli u Jerevan da se bore za zlato Starog kontinenta. Idemo korak po korak i nadamo se da će biti puno pobeda za Srbiju - rekao je selektor muške boks selekcije Srbije Milan Piperski.

Srpski bokseri su za Evropsko prvenstvo 2022. imali tronedeljne pripreme u Rusiji, u bazi Čehov, jednom od najboljih boks trening centara sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading