ŠAMPIONSKI PEHAR I NOVI NACIONALNI REKORD: Vladimir Jović - glavna figura srpskog powerliftinga! (FOTO)

Autor:

Sport

15.05.2022

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd i Sportski centar "Rakovica" juče je bio centar i domaćin srpske dizačke scene.

ŠAMPIONSKI PEHAR I NOVI NACIONALNI REKORD: Vladimir Jović - glavna figura srpskog powerliftinga! (FOTO)

Foto: privatna arhiva/Vladimir Jović

Naime, opština Rakovica, Sportski savez opštine, klub "Disciplina", kao i krovna organizacija Powerlifting savez Srbije (IPF), bili su organizatori Prvenstva Srbije za seniore i seniorke u disciplinama snage, popularnom powerliftingu.

Na takmičenju se okupilo preko 100 "disciplinaša" u više kategorija, starosnih, telesnih, muških i ženskih, koji su se nadmetali u čučnju, bench pressu, i mrtvom dizanju. 

Što se tiče muških takmičara, pored izrazito jakih momaka u većim kategorijama, pažnju nam je privukao Vladimir Jović, sportista za koga znamo da se dugi niz godina bavi uspešno powerliftingom, kao i olimpijskim dizanjem tegova u Crvenoj zvezdi, koji neumorno u 39. godini bije bitku u oba težinska sporta, a koji je od juče ponovo seniorski prvak Srbije i nacionalni rekorder u najlakšoj muškoj kategoriji do 59 kilograma.

Foto: privatna arhiva/Vladimir Jović

Vladimir Jović

 

Portal Republika.rs imao je tu čast da samo dan nakon ostvarenja impresivnog rezultata, razgovara sa ovim fantastičnim sportistom.

Za početak čestitke, i kakvi su ti utisci?

- Hvala Vam. Kao prvo želeo bih da pohvalim i spomenem orginizatora takmičenja, Savez, ljude iz saveza koji su danonoćno spremali ovo takmičenje, Opštinu, i sve one ljude "iza paravana" bez kojih ovo takmičenje nebi bilo na ovakav način organizovano. Kada već pominjem Savez, ne mogu, a da ne kažem veliko hvala ljudima koji su ovaj sport i našu zemlju svojim trudom, radom, i zalaganjem, za veoma kratak period, na Evropskom i svetskom nivou svrstali u red zemalja koji su kontinuirano učesnici svih zvaničnih medjunarodnih takmičenja, i koji su redovno osvajači medalja. Znate, imamo zvanične uzastopne svetske i evropske šampione, ljude koji ovaj sport svakodnevno podižu na lestvicu više. Prepoznatljivi smo u Evropi i svetu, a to se moglo postići samo poštenim radom, trudom i zalaganjem.
Kada me pitate o mojim rezultatima, takmičar sam pančevackog Dinama, koji je ove godine proglašen za najbolji klub u Srbiji i koji je ovim takmičenjem ispisao nove stranice svoje istorije. Izmedju ostalog bili smo i najbrojniji klub na takmičenju sa preko 30 takmičara. Kao što rekoste, od juče sam ponovo prvak države, u mojoj novoj kategoriji, ali pre svega istakao bih da mi je ovo bila poslednja seniorska godina što se tiče takmičenja. Od sledeće godine sam master takmičar, u prevodu veteran, tako da sam ovom medaljom zaokružio jednu lepu sportsku višegodišnju priču, a uz sve to i začinio je obaranjem svih nacionalnih rekorda pa i u samog totala u toj kategoriji.
 

Foto: privatna arhiva/Vladimir Jović

Vladimir Jović - redovni osvajač trofeja u svim disciplinama

 

Da li je bilo teško spremiti se za ovo takmičenje?

- Iskreno, posto treniram dva težinska sporta koja su po svojoj prirodi treninga drugačija, mnogo teško. Posle osvajanja trofeja Beograda sa Zvezdom, praktično sam prestao da radim olimpijsko dizanje i posvetio se samo disciplinama snage. Imao sam jasan cilj, a to je oboriti nacionalne rekorde. Pored treninga, svakako ishrana je bila ta koja me je najviše psihički i ojačala da istrajem, jer sam morao da održavam tu neku kilažu oko 58-59kg skoro godinu dana, što nije bilo lako u ovim godinama. Na kraju sam nastupao sa skoro 57kg. Trud se isplatio. Uvek kažem, kada pošteno radiš, ne može, a da se ne vrati. Zadovoljan sam rezultatima u celini, uvek može i bolje, ostvario sam taj neki total od 385kg. Ima stvari kojima nisam lično zadovoljan u svom nastupu i na kojima ću morati da radim. U narednom periodu mi predstoji mali predah i početak priprema za Evropsko master pvenstvo u Budimpešti sledeće godine.

O sportskoj svestranosti Vladimira Jovića govori i podatak da već sada radi kao fizioterapeut u Fudbalskom klubu Čukarički, pa samim tim, jasno je da prestankom aktivnog bavljenja sportom, on neće napustiti sportske vode i da će u budućnosti učestvovati u stvaranju novih zvezda srpskog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading