ZAHVALJUJUĆI PREDSEDNIKU VUČIĆU I VLADI SRBIJE OSTVARILI SMO VELIKE STVARI: Istakao je novi predsednik VSS-a na izbornoj Skupštini saveza!

Autor:

Sport

20.04.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenja nije bilo...

ZAHVALJUJUĆI PREDSEDNIKU VUČIĆU I VLADI SRBIJE OSTVARILI SMO VELIKE STVARI: Istakao je novi predsednik VSS-a na izbornoj Skupštini saveza!

Foto: VSS

Na izbornoj Skupštini Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić je ponovo izabran za predsednika granskog saveza.

Nakon reizbora, novi/stari predsednik VSS-a je izjavio:

– Za proteklu godinu ću reći da smo olimpijski šampioni, evropski i svetski prvaci u mlađim kategorijama. Osvrnuo bih se i na protekle četiri godine, koliko sam na čelu saveza. Kada sam stupao na dužnost rekao sam da nam je cilj odbrana olimpijskog zlata, uspeli smo. Zatekao sam 73.000 dinara na računu i 1,3 miliona evra duga. Uz pomoć predsednika Vučića i Vlade Srbije svi dugovi su vraćeni već nekoliko meseci po mom dolasku na mesto predsednika. Uspeli smo da klubovi dobiju pomoć od države, imamo jaku ligu, tri kluba u Ligi šampiona. Mlađe kategorije su imale sve uslove za rad. Potpisali smo i najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg vaterpola, postavili smo balon na Dorćolu za besplatno korišćenje od strane reprezentativnih selekcija. Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja.

Dotakao se Viktor Jelenić i obaveza koje slede u narednom periodu:

– Seniori imaju niz takmičenja, Svetsko i Evropsko prvenstvo, Evropski deo Svcetske lige i moguće je završni turnir Svetske lige. Mlađe kategorije imaju svoj program, Srbija će biti domaćin dva svetska prvenstva juniora i juniorki.

Ciljevi su jasno proklamovani:

– Sa rezultatske strane cilj je što bolji rezultat na Igrama u Parizu. Do tada imamo po dva svetska i evropska prvenstva i verujem da ćemo stvoriti tim koji će biti kadar da napadne medalju na Olimpijskim igrama. Radimo na izgradnji olimpijskog bazena u Beogradu, koji čekamo od 1979. godine. Očekujem i bolje rezultate, veću masovnost u ženskom vaterpolu. Mlađe kategorije su uradile više od očekivanog, trudićemo se da opet imaju sve uslove za kvalitetan rad kako bi u tim reprezentacijama dobili igrače za naredni period.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading