Kačmareku "kraljevska etapa" od Bijeljine do Vlasenice

Autor:

Sport

15.04.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik treće etape trke “Beograd - Banjaluka”, koja je vožena od Bijeljine do Vlasenice je Jakub Kačmarek, je biciklista poljske ekipe Mazovše.

Kačmareku "kraljevska etapa" od Bijeljine do Vlasenice

Foto: Biciklistički savez Republike Srpske

Detalj sa trke

Junak kraljevske deonice na trci tako je potvrdio da mu oodgovaraju drumovi Srbije i Republike Srpske, pošto je 2020. godine odneo ukupnu pobedu.

Sada ima veliku šansu da ponovi taj uspeh, pošto su preostale dve etape konfiguracijski dosta lakše.

- Pre dve godine sam bio ovde i osvojio trku, ali staza je bila dosta drugačija. Uradio sam sve da zabeležim pobedu, koju mi je omogućio i moj tim zbog čega sam jako srećan. Najbolje smo odreagovali u ovoj teškoj etapi i daćemo sve od sebe da sačuvamo žutu majicu do ulaska u cilj u Banjaluku - rekao je Kačmarek.

Sjajni Poljak osvojio je i zelenu majicu, koja se dođeljuje takmičaru sa najviše osvojenih poena.

Biciklista Tarteljeto Isoreks iz Belgije Lenert Teugels zauzeo je drugo mesto na ovoj etapi, a na najnižu stepenicu postolja popeo se Rajner Keplinger iz austrijske ekipe Hrinkov.

Bela majica, namenjena najboljem biciklisti do 23 godine, pripala je Italijanu Valteru Kalconiju iz ekipe Galina Ekoteh, plavu za najuspešnijeg brdskog biciklistu osvojio je Jonas Rap iz nemačkog Hrinkova, dok je crvena majica za najboljeg sprintera otišla u ruke Marijuša Volda iz belgijskog Tartaljeta.

Sjajan doček kao i svake godine priredili su Vlaseničani koji su u velikom broju dočekali karavan, a goste iz 24 zemlje sveta sa pet kontinenata pozdravio je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

- Po četvrti put smo domaćini trke, koja je svetski događaj, a ja kao načelnik opštine imam čast da ugostim za našu opštinu najveću sportsku manifestaciju. Vlasenica je mala, ali ima veliko srce. Naš grad ima perspektivu u turizmu i ovo je jedna od smernica u tom pravcu. Trka će nam dati pravo lice i ljudi iz celog svijeta videće kako smo dobri domaćini - rekao je Kraljević.

Sportski direktor trke i potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić podsetio je da je ova treća etapa trke "Beograd - Banjaluka" dobila epitet "kraljevska" ne bez razloga.

- Bilo je mnogo uspona, a praktično je i sam ulazak u cilj bio uzbrdo. Zato je vrlo izvesno da je danas rešeno pitanje ukupnog pobednika - rekao je Gojić.

Četvrta etapa biće vožena u subotu od Doboja do Prijedora duga 165 kilometara, a veliko finale na rasporedu je u nedelju 17. aprila kada će biciklisti startovati u Derventi i krenuti ka Banjaluci preko Srpca, Gradiške i Laktaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading