SADA ILI NIKADA: Budućnost nacionalnog tima je u PITANJU!

Autor:

Sport

10.04.2022

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski rukometaši imaju težak zadatak.

SADA ILI NIKADA: Budućnost nacionalnog tima je u PITANJU!

Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u baražu protiv reprezentacije Slovenije za učešće na Svetskom prvenstvu u rukometu u Poljskoj i Švedskoj.

Selektor Srbije, Toni Đerona, dao je izjavu pred dvomeč.

- Ovo su dva ključna meča za budućnost nacionalnog tima i očekujemo pobedu. Ove dve utakmice nam pružaju mogućnost da igramo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, a mi moramo biti tamo. Žreb nam nije bio naklonjen ni ovoga puta, ali siguran sam da ni Slovenija nije zadovoljna zbog ekipe koju je izvukla. Drugi meč igramo na domaćem terenu, u Кragujevcu i to je bitno. Ali i u prvom meču ćemo pružiti 100 odsto svojih mogućnosti da se vratimo iz Slovenije sa pobedom - rekao je.

U polufinalu baraža, Slovenija je izbacila Italiju.

- Gledali smo utakmice sa Italijom i primetili da je već bilo izvesnih promena u igri Slovenije. Poznajem Uroša Zormana, dugo je igrao u Španiji, takođe njegov asistent Luka Žvižej je bio moj igrač u Barseloni. Novi stručni štab je doneo novu atmosferu i verovatno nove ideje. Slovenija ima mnogo kvalitetnih igrača, ali mislim da ćemo uspeti da ih savladamo u oba meča - dodao je.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Srbija je, s druge strane, izbacila Češku.

- Utakmice sa Češkom su bile veoma važne, prvenstveno zbog prilike da realizujemo neke taktičke zamisli pred utakmice sa Slovenijom, dok je sam rezultat bio u drugom planu. Neke ideje su funkcionisale, druge u manjoj meri, ali su nam mečevi bili potrebni da na delu napravimo provere posle košmarnog Evropskog prvenstva - zaključio je.

Prvi meč će biti odigran u Celju, u sredu, 20:00 časova. Revanš je u subotu, u Kragujevcu od 18:00 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading