Bljesak srpskog boksera Mirončikova u Hali "Ranko Žeravica"!

Autor:

Sport

31.03.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski asovi hitaju ka završnici 59. Beogradskog pobednika – memorijal Branko Pešić.

Bljesak srpskog boksera Mirončikova u Hali "Ranko Žeravica"!

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov

Aktuelni nosioci medalja sa planetarne smotre boksera koja je održana u srpskoj prestonici 2021. potvrdili su klasu i na tradicionalnom turniru koji se ove nedelje održava u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu. Među njima svakako najviše pažnje izazvao je naš reprezentativac Vladimir Mirončikov osvajač bronze za Srbiju na SP u Areni, kao i vicešampion sveta u superteškoj kategoriji Jermenac Davit Čalojan pokazavši da su majstori svog zanata.

Republika

Foto: BSS

Vladimir Mirončikov

Srpski as Mirončikov u kategoriji do 86 kilograma savladao je takođe izuzetnog rivala iz Jermenije Rafajela Hovhanisjana rezultatom 4:1 mirno gradeći poene i plešući šampionski ples u ringu, dok je su sudaru superteškaša Jermenac Davit bio neumoljiv u okršaju sa Kazahstancem Damirom Toibaijem 5:0.

Pobedu za Srbiju na startu 59. Beogradskog pobednika izvojevala je i naša bokserka Snežana Šiljković u kategoriji od 45-48 kg pobedivšu Ukrajinku Olgu Šalimovu 5:0. U drugi krug takmičenja plasirali su se Sandro Poletan u kateogriji do 75 kg pobedom nad Slovencem Tomijem Lorenčićem 5:0, Pavel Fedorov koji je u kategoriji do 67 kg nakon velike borbe salvadao Jermenca Gurgena Madojana 3:2. Odlične partije pružili su reprezentativci Srbije Jovan Nikolić (do 75 kg) koji je bio bolji od Velšanina Harisa Kana 5:0, Artum Agejev (80 kg) savladavši Kazahstanca Jerasila Zakpekova 4:1, Sadam Magomedov u teškoj kategoriji pobedom na Hrvatom Kristijan Duje Gačinom, kao i Nazif Sejdi (do 60kg) koji je eliminisao Kirgistanca Rispeka Bektenova.

Uprkos jakom otporu, maksimalnoj motivaciji i želji za pobedom naši reprezentativaci Veljko Gligorić, Džejlan Toskić, Lazar Pantić, Bojan Stanojlović i Aleksa Marković nisu uspeli da ostvare plasmane u narednu rundu takmičenja, ali će ostati uz svoje drugove do kraja da ih bodre i budu im vetar u leđa na putu do završnice ovog prestižnog takmičenja.

Poslednjeg dana bitki za ulazak u finale memorijala "Branko Pešić" u konkurenciji bokserki Srbiju će predstavljati sedam dama, dok će svoj put ka polufinalu u muškoj konkurenciji krčiti šest srpski boksera. Svi mečevi, kao i dva finalna dana će biti prenošena uživo na TV Arena Fight, finala će biti emitovana i na drugom programu RTS-a. Finala su zakazana za petak 1. april (od 19 časova) kada će se za zlato boriti bokserke i 2. april 2022. kada će od 19 časova krenuti bitke u muškoj konkurenciji nakon koji ćemo saznati  ime novog 59. po redu šampiona drugog najstarijeg turnira u Evropi "Beogradskog pobednika – memorijal Branko Pešić". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading