Održan peti Mali sajam sporta u 2022. godini!

Autor:

Sport

30.03.2022

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Održan je i peti Mali sajam sporta u 2022. godini u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

Održan peti Mali sajam sporta u 2022. godini!

Foto: SSS

D. Štefanek

Domaćin je bila Crvenka, mesto u opštini Kula.

U renoviranoj sportskoj hali "Slobodan Čile Mišković" okupilo se 25 klubova i najmlađi školarci. Kao i svakom Malom sajmu u ovoj godini događaju u sportskoj hali prethodila su predavanja, direktorke Antidoping agencije Srbije dr Milice Vukašinović Vesić i prof. dr Nenada Trunića.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek preneo je deo svog iskustva na mlade nade srpskog sporta odgovarajući na njihova mnogobrojna pitanja.

- Veoma nam je drago što smo po drugi put organizovali Mali sajam sporta u opštini Kula, ovoga puta u Crvenki. Nadam se da će i nakon ovog Malog sajma sporta još više dece početi da se bavi sportom. Hvala svim roditeljima, učiteljima i trenerima koji podržavaju one najmlađe da izaberu neki od sportova. Obnavlja se i sportska infrastruktura, danas smo se uverili da je sportska hala "Slobodan Čile Mišković" zasijala u najlepšem svetlu, a sada je na mladim sportistima da je ispune svakog dana vredno trenirajući - rekao je Davor Štefanek.

Na reči predsednika Štefaneka nadovezao se generalni sekretar SSS Goran Marinković

- Sportski savez Srbije je pre dve godine preuzeo funkcionisanje nad sportom u opštini Kula, kako bi se situacija poboljšala. Sada možemo videti da klubovi funkcionišu u skladu sa Zakonom o sportu, pa će uskoro biti formiran teritorijalni sportski savez koji će nastaviti na temeljima koje smo mi postavili. Uz podršku lokalne samouprave i predsednika opštine Damjana Miljanića koji ima razumevanja za sport, ne sumnjamo da će se nastaviti sa ulaganjem u ovu oblast, kako u infrastrukturu, tako i u stručni kadar  - rekao je Marinković.

I u Kuli su za osnovne škole obezbeđene lopte od strane Sportskog saveza Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading