LUDNICA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Čudesni Ferstapen u završnici prestigao Leklera, Hamilton RAZOČARAO!

Autor:

Sport

27.03.2022

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luda trka u Džedi.

LUDNICA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Čudesni Ferstapen u završnici prestigao Leklera, Hamilton RAZOČARAO!

Foto: Tanjug/AP

Šampion Formule 1 iz prošle sezone Maks Ferstapen osvojio je VN Saudijske Arabije posle fantastične trke.

On je tri kruga pre kraja prestigao Šarla Leklera i stigao do prvog trijumfa u sezoni. Pored aktuelnog šampiona i pobednika prve trke u sezoni, na podijumu se našao Karlos Sajnc iz Ferarija.

Bodove su još osvojili Serhio Perez, Džordž Rasel, Sebastijan Okon, Lando Noris, Pjer Gasli, Kevin Magnusen i Luis Hamilton.

Šarl Lekler je imao najbrži krug truke, pa je dobio dodatni poen.

U Džedi smo gledali fantastičnu trku, videli smo jedan incident koji je sve promenio, kao i veliki broj odustajanja.

 

 

Serhio Perez je iskoristio pol-poziciju, pa se na samom startu odvojio od Leklera, dok je Ferstapen prestrigao Karlos Sajnca na trećem mestu.

Posle promene guma u 16. krugu, Lekler izbija na prvo mesto, Ferstapen je bio drugi, Sajnc treći, Rasel četvrti...

Onda je na scenu stupio Nikolas Latifi, koji je još jednom incidentom uticao na trku. Udario je u zid, a bolid mu je ostao na sred staze, pa je na moralo da se pojavi vozilo bezbednosti. Popularni Sejfti kar je na stazi proveo čak šest krugova, a najviše je izgubio Serhio Perez, koji bi se vratio na prvo mesto da su svi takođe otišli da menjaju gume.

 

 

Njegovi rivali su iskoristili incident, pa je Lekler vodio, Ferstapen bio drugi, Perez pao na tek poziciju. U narednih 15 krugova usledio je miran period, a potom smo videli tri odustajanja u jednom minutu. Fernando Alonso, Valteri Botas i Danijel Rikardo su morali da završe trku.

Opet se na stazi pojavilo vozilo bezbednosti, da bismo na kraju gledali pet poslednjih krugova i veliku borbu Ferstapena i Leklera.

Holanđanin je pokušavao, i na kraju tri kruga pre kraja uspeo da pretekne vozača iz Monaka, a kasnije zaustavi sve nalete i stigne do prve pobede u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading