MLADA UKRAJINKA U SUZAMA PORUČILA: Ovo je medalja za moju zemlju! Tog 24. februara su me EKSPLOZIJE...

Autor:

Sport

19.03.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska atletičarka Jaroslava Mahučik osvojila je zlatnu medalju u skoku u vis, na dvoranskom Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Beogradu.

MLADA UKRAJINKA U SUZAMA PORUČILA: Ovo je medalja za moju zemlju! Tog 24. februara su me EKSPLOZIJE...

Foto: Starsport

Mahučik je preskočila dva metra i dva centimetra, što joj je bilo dovoljno za titulu svetske šampionke, ispred Eleanor Paterson.

Posle osvajanja zlata, Ukrajinku su stigle emocije zbog rata u njenoj državi, pa je u suzama proslavila veliki uspeh.

Pre svega, ovo je bilo moje prvo SP u dvorani. Veoma sam srećna što sam je osvojila! Ovo je medalja za moju zemlju, stanovnike, vojsku. Srećna sam što predstavljam Ukrajinu - rekla je mlada Ukrajinka.

Republika

Foto: Starsport

 

Ona se potom osvrnula na početak ruske agresije na Ukrajinu.

Sećam se kada sam se probudila 24. februara, probudile su me dve eksplozije. Zvala sam roditelje, trenera, nisam znala šta se dešava, razumela sam da su Rusi započeli rat sa Ukrajinom. Bilo je teško, pobegli smo u selo na jednu nedelju, nismo razmišljali na trening, kao ni na to da ćemo učestvovati na SP. Federacija nas je zvala i rekla da moramo da idemo u Beograd, da se borimo za Ukrajinu. Četiri dana sam putovala u Beograd iz Ukrajine. Idem u Nemačku posle takmičenja, nadam se da ću moći da se vratim u Ukrajinu što je pre moguće - istakla je Jaroslava, pa nastavila:

Idem u Nemačku posle takmičenja, nadam se da ću moći da se vratim u Ukrajinu što je pre moguće. Moj tata je konstantno pričao sa svojim prijateljima, koji su ga stalno pitali kako se ja osećam u svakom momentu.

Republika

Foto: Starsport

 

Počela sam svoju karijeru u Najrobiju, to su bila lepa vremena. Sada sam došla ovde u Beograd... Moj trener je rekao da moram da se koncentrišem na takmičenje i da ne razmišljam o Ukrajini i šta se dešava tamo. Morala sam da branim svoju zemlju na stazi. Uvek su tu dobre stvari koje mogu da uradim za svoju zemlju. I uspela sam, osvojila sam zlato za Ukrajinu. Naravno da sam imala sumnju u rezultat, kada je sve počelo u Ukrajini, nisam ni razmišljala o treningu i takmičenju. Došli smo ovde i htela sam da pokažem dobar rezultat.

Njena sunarodnica koja se takmiči u istoj disciplini, Julija Levčenko, nije mogla da doputuje u Beograd.

Bilo je loše, jer kada je Rusija počela sa bombardovanjem, Levčenko je bila u Kijevu. Stigla sam u Beograd, a ona je došla do svog menadžera u Estoniju i pokušala je da se spasi iz te situacije. Bilo je to psihički jako teško za nju. Nadam se da će uspeti da se oporavi, da ćemo se zajedno takmičiti u Oregonu. Ona će biti u Estoniji, u domu svog menadžera do daljeg - zaključila je nova svetska šampionka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading