HRVATSKA RAZOČARANA: Srpski sportisti DOBIJAJU pomoć - mi NE!

Autor:

Sport

19.03.2022

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vidno nezadovoljni!

HRVATSKA RAZOČARANA: Srpski sportisti DOBIJAJU pomoć - mi NE!

Foto: republika.rs

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Hrvatska javnost je vidno uzrujana zbog činjenice da je Srbija u poslednjih pet godina bila domaćin za dva velika atletska takmičenja, Evropskog i Svetskog, a Hrvatska nikada.

Predsednik Atletskog saveza Hrvatske, Ivan Veštić, se oglasio povodom toga.

- Što se tiče atletskih takmičenja u dvorani, mogli smo se kandidovati tek od 2009. godine kada su sagrađene arene u Zagrebu i Splitu. Te arene zadovoljavaju sve kriterijume, ali ono što nam nedostaje za dobijanje organizacije su financijska sredstva. Naime, za dobijanje domaćinstva Evropskog, a pogotovo Svetskog dvoranskog prvenstva treba jako puno novca i bez pomoći države to ne ide - objašnjava Veštić.

 

 

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, se složio sa svojim kolegom iz Hrvatske da je pomoć države ključna.

- Bez pomoći države ni mi ne bismo mogli dobiti ta dva domaćinstva. Na stranu što imamo uslove, volju, želju, velik broj iskusnih ljudi koji znaju raditi u organizaciji. No oko novca se sve vrti. To je tako, nije to ništa neuobičajeno. Naravno, još je sve bolje ako imate atletičara ili atletičarku koji mogu osvojiti medalju. A mi trenutno imamo Ivanu Vuletu koja će u nedjelju braniti svetsko zlato u skoku u dalj - zaključio je.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici se trenutno održava u Štark areni u Beogradu, od 18. do 20. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
morski pas hr

19.03.2022 14:59

Pa ako za to treba puno platiti i završiti u dugu, onda nam to ne treba. Evo, gledat ćemo vašu na TV-u.

Milica

19.03.2022 22:41

Ko je Ivana Vuleta???