Ministar Udovičić posetio Valjevo i Ljig - Nastavljamo sa promocijom pravih vrednosti i zdravog života: Sport i rekreacija nemaju alternativu!

Autor:

Sport

15.03.2022

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, posetio grad Valjevo i opštinu Ljig.

Ministar Udovičić posetio Valjevo i Ljig - Nastavljamo sa promocijom pravih vrednosti i zdravog života: Sport i rekreacija nemaju alternativu!

Foto: MOS

Nastavljena je akcija opremanja fiskulturnih sala širom Srbije koju Ministarstvo omladine i sporta sprovodi godinama unazad.

Foto: MOS

 

 

 

Komplete nove sportske opreme i rekvizita koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku i 40 lopti, dobile su Valjevska gimnazija i Osnovna škola “Sava Kerković” u Ljigu.

Foto: MOS

 

Ministar Udovičić je posetio i sportsku halu u Valjevu, koja odnedavno nosi ime po generalu Svetomiru Đukiću, osnivaču Srpskog olimpijskog kluba i doživotnom počasnom potpredsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Foto: MOS

 

 

 

Tokom posete Ljigu, ministar Udovičić se družio sa sportistima Košarkaškog kluba “Babajić”, i Odbojkaškog kluba “Spartak” kojima je uručio nove komplete sportske opreme.

Foto: MOS

 

"Fiskulturne sale su mesta gde mnoga deca prvi put razviju interesovanje za sport, i zato je neophodno da im omogućimo što bolje uslove za to, da bi časovi fizičkog vaspitanja bili što sadržajniji čemu će svakako doprineti nova sportska oprema i rekviziti za četiri kolektivna sporta - za fudbal, košarku, odbojku i rukomet".

Foto: MOS

 

- Nastavljamo obilaske opština i gradova širom Srbije jer smatramo da je direktna i neposredna komunikacija najbolji način da uvidimo potrebe kako naših sportista i rekreativaca, tako i naših najmlađih u sistemu školskog sporta - izjavio je ministar Udovičić.

Foto: MOS

 

Foto: MOS

 

20 odsto veći budžet za mlade je snažna poruka

Povećanje budžeta za 20 odsto u poslednje dve godine, snažna je poruka celokupnom omladinskom sektoru, poručio je Udovičić, koji je učestovao na panelu "Dijalog lidera naše zemlje", u organizaciji SKONUS-a. Udovičić je rekao da su resorno Ministarstvo i studenti pokazali da su spremni da stvaraju bolje društvo i, kaže, realizuju konstruktivne ideje. "Opredelili smo se za ulaganje u mlade, prepoznajemo odgovorne i mlade ljude", rekao je Udovičić na skupu i zahvalio svim volonterima u vreme pandemije kovida -19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading