NEMA NIŠTA DRAGOCENIJE OD OSMEHA: Ministar OBRADOVAO mališane!

Autor:

Sport

10.03.2022

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar u poseti školama po Srbiji.

NEMA NIŠTA DRAGOCENIJE OD OSMEHA: Ministar OBRADOVAO mališane!

Foto: MOS

Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, nastavio je posete lokalnim samoupravama po Srbiji, te je danas bio ugošćen u Batočini, Kragujevcu i Aranđelovac.

Republika

Foto: MOS

 

 

Mališani u osnovnim školama su dobili novu sportsku opremu Osnovnoj školi "Sveti Sava" i Srednjoš školi "Nikola Tesla" u Batočini.

 

 

Novu opremu u vidu golova, mreža, lopti i tabli za košarku, dobila je Srednja ekonomsku školu u Kragujevcu, a u toj poseti mu se pridružio i predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić.

 

 

Ministar Udovičić je evocirao uspomene posetivši Vaterpolo klub "Radnički" za koje i sam nekada igrao.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde, u klubu za koji vezujem mnoštvo lepih uspomena. Danas sam u društvu velikih šampiona koji služe kao sportski uzori našim najmlađima. Drago mi je što sam sa njima mogao da se prisetim svojih igračkih dana, ali i da se zajedno sa Viktorom Jelenićem uverim da je ovo klub koji predstavlja primer kluba koji na najbolji način predstavlja našu Srbiju na međunarodnoj sceni i stvara buduće reprezentativce - izjavio je Udovičić.

Republika

Foto: MOS

 

 

Tokom posete Aranđelovcu, ministru se pridružila karate šampionska Jovana Preković, gde su zajedno posetili Sportski centar "Šumadija" i Osnovnu školu "Svetolik Ranković", kojoj su takođe poklonili novu opremu i rekvizite za salu.

Republika

Foto: MOS

 

 

- Želim da se zahvalim našoj velikoj šampionki Jovani Preković koja je danas sa nama, kao i njenom treneru Roksandi Atanasov. Jovanin uspeh i rezultati su motivacija mnogima, a pre svega našim najmlađima, da se bave sportom i da teže tome da i oni jednoga dana budu šampioni poput nje. Upravo su fiskulturne sale i ovakvi sportski centri mesta gde se prave prvi koraci ka tome. Naš posao je da omogućimo našoj deci što kvalitetnije uslove i time ih zainteresujemo za sport, a nikad veći broj dece u sistemu školskog sporta nam govori da u tome i uspevamo. Na nama je velika odgovornost i obaveza da im sve to pružimo i zato za mene ne postoji ništa dragocenije od njihovih osmeha koje im danas vidim na licima - zaključio je ministar.

 

 

Podsećamo da je Vanja Udovičić tokom svoje karijere postigao velike uspehe na kluposkom i reprezentativnom nivou, a ministar je postao 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading