ODLUKA JE POTVRĐENA: Svetski kup će se ODRŽATI u Beogradu!

Autor:

Sport

26.02.2022

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska veslačka federacija (FISA) dala je zeleno svetlo za održavanje prve regate Svetskog kupa u Beogradu od 27. do 29. maja, posle konsultacija vođenih sa zdravstvenim vlastima u Srbiji, Izvršnim komitetom FISA, Veslačkim savezom Srbije i Organizacionim komitetom Svetskog kupa.

ODLUKA JE POTVRĐENA: Svetski kup će se ODRŽATI u Beogradu!

Foto: Anđela Nišević, VSS

Kako je ocenjeno u izveštaju FISA, a u vezi sa trenutnim razvojem pandemije kovida-19, veslačko takmičenje planirano za kraj maja u srpskoj prestonici moći će da se odvija bezbedno i po planu.

U skladu sa uputstvima FISA i uputstvima lokalnih organa za javno zdravlje, Organizacioni komitet Svetskog kupa će pripremiti detaljan Plan reagovanja na kovid-19.  U Planu će biti navedene sve preventivne mere koje treba preduzeti, kao i uslovi za testiranje po dolasku na regatu i tokom trajanja Svetskog kupa. FISA i Organizacioni komitet su uvereni da su mere koje su planirane adekvatne kako bi rizik od prenošenja i infekcije na regati bio sveden na minimum.   

Sve nacionalne veslačke federacije članice FISA odgovorne su da maksimalno brinu o članovima svojih timova pre, tokom i posle prve regate Svetskog kupa. Svi učesnici moraju u svakom trenutku da poštuju mere iz Plana reagovanja na kovid-19, uključujući najnovije zahteve za nošenje maski, socijalno distanciranje i druge mere koje je objavio Organizacioni komitet. Više detalja o svemu tome biće uskoro objavljeno.

Da bi bilo zaštićeno zdravlje svih učesnika Svetskog kupa u Beogradu, svako ko se ne pridržava uslova za učešće može da bude, prema diskrecionom pravu Izvršnog komiteta FISA, suočen sa sankcijama, uključujući moguću trenutnu diskvalifikaciju i isključenje sa takmičenja.      

FISA i Organizacioni komitet Svetskog kupa u Beogradu nastavljaju da prate situaciju sa kovidom-19 i najnovije preporuke zdravstvenih vlasti Srbije. Sve eventualne buduće promene biće direktno saopštena članicama Svetske veslačke federacije.

U međuvremenu, treba istaći i da je Izvršni odbor Veslačkog saveza Srbije 21. februara doneo odluku o formiranju Organizacionog odbora Svetskog kupa u veslanju 2022. godine, u čijem sastavu su:

Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagasa"

Zoran Đorđević, direktor JP "Pošta Srbije"

Vladika Stefan, nastojatelj Hrama "Svetog Save" u Beogradu

Jovan Lazarević, predsednik Vaterpolo kluba "Partizan"

Marko Petrović, operativni direktor Fudbalskog kluba "Crvena zvezda"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading