GODINA USPEHA! Srpska bilijar asocijacija u gostima Sportskog saveza Srbije!

Autor:

Sport

17.01.2022

12:31

Za srpski bilijar 2021. godina bila je veoma uspešna, Bojana Šarac (19 godina) osvojila je prvu seniorsku medalju za Srbiju u ženskoj konkurenciji i to bronzu na Evropskom prvenstvu, a Aleksa Pecelj (22 godine) je osvojio prvu zlatnu medalju za našu zemlju na Evropskom prvenstvu u konkurenciji takmičara do 23 godine.

GODINA USPEHA! Srpska bilijar asocijacija u gostima Sportskog saveza Srbije!

Foto: SSS

Tim povodom Bojana i Aleksa, zajedno sa predsednikom Srpske bilijar asocijacije Pavlom Klanščekom, bili su gosti predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića. Sa svakodnevnim izazovima sa kojima se suočava Srpska bilijar asocijacija govorio je Klanšček koji je istakao da se u doba korone otvorilo još šest bilijar klubova, te asocijacija sada broji preko 30 članova, a veliki rad ulaže se i u mlađe kategorije zato juniorska reprezentacija Srbije redovno učestvuje na međunarodnim takmičenjima, dok se sportski stručnjaci edukuju za rad i stiču svetski priznate licence, a zatim rade sa srpskim reprezentativcima. Uspehe, rad i trud pohvalio je predsednik SSS Davor Štefanek.


- Nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate, kontinuirano raditi i biti konkurentan na evropskoj i svetskoj sceni - čestitam vam! Sportski savez Srbije će se truditi da u narednom periodu više pomaže reprezentativce kako bi se nastavio niz osvajanja medalja u bilijaru - rekao je Štefanek.


Generalni sekretar SSS nadovezao se da će Sportski savez Srbije pružiti podršku Srpskoj bilijar asocijaciji u daljem napredovanju.


Bojana i Aleksa u proseku dnevno za bilijarskim stolom treniraju šest sati, a zatim rade i u teretani i sa sportskim psihologom. Bojana je dobitnica nagrade za fer-plej od strane EPBF 2019. godine, a Aleksa koji kako kaže je od malena u ovom sportu ima tri juniorske medalje i nastavlja da niže uspehe. Naše takmičare u martu ove godine očekuje Evropsko prvenstvo u Lašku u Sloveniji, pa se nadamo novim uspesima srpskog bilijara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading