Uspešna godina za školski sport!

Autor:

Sport

18.12.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Još jedna dobra godina je iza Saveza za školski sport Srbije. I pored nekoliko odlaganja takmičenja zbog korona virusa, sezona je završena organizacijom Svetskog prvenstva u rukometu. Beograd je ponovo bio centar školskog sporta sveta. Uz učešće 13 reprezentacija dobili smo prvake sveta u konkurenciji srednoškolaca, u konkurenciji dečaka i devojčica.

Uspešna godina za školski sport!

Foto: Savez za školski sport Srbije

Imajući u vidu da je letos u Beogradu održana i svetska ISF Školarijada, takođe u konkurenciji dečaka i devojčica, govori da je glavni grad Srbije sjajna destinacija za održavanje velikih događaja.

Predstavnici Srbije kod dečaka su bili deveti a kod devojčica osmi. Nemački srednjoškolci u obe uzrasne kategorije osvojili su zlatne medalje. Kod dama Egipat je stigao do bronze, dok su Rumunke zauzele treću poziciju. Kod dečaka Danska se okitila srebrnim medaljama, a Egipćani su bili bronzani.

Foto: Savez za školski sport Srbije

 

Savez za školski sport Srbije po ko zna koji put za poslednjih osam godina bio je domaćin međunarodnih takmičenja uz učešće velikog broja dece. Veliku zahvalnost duguju i Ministarstvu omladine i sporta, na partnerskom odnosu i bez čije finansijske pomoći ovakvi spektakli ne bi mogli biti održani. 

Foto: Savez za školski sport Srbije

 

- Dobili smo odlilne ocene za organizaciju Školarijade i Svetskog prvenstva u rukometu. Imamo tim vrednih koordinatora i profesora i kada je to tako, uz sjajne sportske objekte koje Beograd ima onda je zaista lako ispuniti sve traženo. Idemo dalje, planova je puno, a uz pridržavanje svih epidemioloških mera oko korona virusa, u novembru i decembru uspešno završavamo i naša državna prvenstva u velikom broju sportova, kada su školarci u pitanju - poručio je Željko Tanasković, koji je nedavno reizabran na funkciji predsednika Saveza za školski sport Srbije.

Foto: Savez za školski sport Srbije

 

Inače, u Beogradu je održan i Kongres Evropske federacije školskog sporta, na čijem je čelu od marta 2020. godine, naš legendarni odbojkaš Željko Tanasković.

- Korona je poremetila puno toga i ove godine nije održano ni jedno Evropsko prvenstvo u konkurenciji učenika osnovnih škola. Ipak, iskoristili smo velika svetska okupljanja dece u Beogradu, da dogovorimo dalje planove i definitivno nadamo se da od proleća 2022. počinju i Evropska prvenstva za osnovce u nekoliko sportova. Naravno na njima će biti i predstavnici Srbije - poručio je Tanasković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO
 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading