SKANDALOZNA POBEDA FERŠTAPENA! Maks, to nije bilo FER! Hamilton besneo! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.12.2021

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Red Bula Maks Ferštapen postao je novi šampion Formule 1, pošto je u poslednjem krugu Velike nagrade Abu Dabija, inače poslednje trke u sezoni, pretekao direktnog rivala, Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

SKANDALOZNA POBEDA FERŠTAPENA! Maks, to nije bilo FER! Hamilton besneo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Hamilton je imao prednost do same završnice, direkcija je bila zabranila preticanje usled nezgode koja se desila šest krugova pre kraja, a u tom odnosu snaga Hamilton je imao prednost.

 

 

Trka je bila faktički zaustavljena, do samog kraja, kada je puštena nemilosrdna borba, kada je u poslednjem krugu Ferštapen na spektakularan način pretekao Hamiltona i odvozao do finiša, te uzeo titulu.

 

 

Ferstapen je sezonu završio sa 395,5 bodova, osam više od Hamiltona, koji je bio na putu do osme titule, kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo jer je Nikolas Latifi udario u zid. Usledila je kontroverzna odluka direkcije trke da na stazu pošalje bezbednosno vozilo, a ne da prekine trku, kao što je bio slučaj u sličnim situacijama ove sezone. Posle toga je odlučeno da se vozači koji imaju krug zaostatka ne vrate u isti krug.

 

 

Ta odluka je bila poništena pred poslednji krug, u kojem je Ferštapen uspeo da pretekne sedmostrukog svetskog šampiona i osvoji titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sale

13.12.2021 13:33

Ni jedna trka nije prekinuta nakon sto je na stazu izaslo sigurnosno vozilo. U Bakuu je trka prekinuta nakon udesa Landa Norisa ali je posle nastavljena tako sto su svi krenuli sa startnih linija poslednji krug. Osim toga Hamilton je trebao da popije kaznu zato sto nije dopustio prednost Verstapenu nakon onog incidenta u prvom krugu. Dobio je naredbu iz boksa da uspori i dozvoli Verstapenu da ima isto razliku u vremenu sto on nije ucinio.