SRPSKI BOKS SE SADA CENI: Borovčaninu novi mandat!

Autor:

Sport

12.12.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin dobio je novi mandat i vodiće srpski boks i u naredne četiri godine. Na izbornoj Skupštini Borovčanin je dobio jednoglasnu podršku 61 prisutnog delegata. To je epilog Izborne Skupštine BSS koja je održana u Gradskoj kući u Kikindi.

SRPSKI BOKS SE SADA CENI: Borovčaninu novi mandat!

Foto: Bokserski savez Srbije

Prethodno, Verifikaciona komisija saopštila je da je čak 38 klubova predložilo Borovčanina za novog-starog predsednika.

On je na ovoj funkciji od 2017. godine, kada je preuzeo savez, sa blokiranim računima i tužbom od strane Ministarstva prosvete, zbog ne pravdanja sredstava prethodnih uprava. Najzaslužniji je za preporod "plemenite veštine" u Srbiji, koji je kulminirao Svetskim prvenstvom u Beogradu i osvajanjem prve medalje posle 26 godina. Bokseri Srbije na SP su zabeležili čak 15 pobeda. Ove godine osnovana je i Regionalna liga, uz učešće klubova iz svih republika bivše Jugoslavije. Uspešno je završena Super liga Srbije, a za prethodne četiri godine reprezentativci su na Evropskim prvenstvima za mlade, juniore i omladince osvojili puno medalja.

- Drago mi je što smo baš u Kikindi održali Skupštinu. I ne samo nju, već i omladinski međunarodni turnir i pripreme ženske reprezentacije Srbije. Hvala gradonačelniku Lukaču na podršci boksu i nastavljamo dalje sa ulaganjima u boks – poručio je Borovčanin. - Zatekli smo značajan finansijski dug, po sudskim presudama i blokiran račun od strane Narodne banke Srbije, od preko 1.000 dana. Takođe velike dugove prema trećim licima i suspendovano finansiranje od strane Ministarstva omladine i sporta, zbog neopravdanih sredstava. Obezbedili smo sredstva i vratili državi 32.285.000 dinara, takođe i silne druge dugove. Idemo dalje, da srpski boks postane prepoznatljiv svuda u svetu. Važan nam je cilj da napravimo dobar razvojni program za stručnjake u boksu. Tu pre svega mislim na trenere, kao učitelje života deci, kao trenere koji će stvarati bokserske šampione. Da nastavimo sa omasovljenjem bokserskih sala, izgradimo nacionalni boks centar, kao i nastavimo sa ulaganjem u reprezentativne selekcije svih uzrasnih kategorija.

Republika

Foto: Bokserski savez Srbije

 

Predsednik BSS istakao je veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na pomoći u rešavanju problema u celosti. Od govornika prenosimo i deo izlaganja Milorada Gligića Glige, nekadašnjeg čuvenog boks sudije, sada kontrolora suđenja BSS.

- Ljudi iz prethodna dva mandata su srpski boks doveli praktično do agonije i boks je zamro. Dolaskom Borovčanina došlo je mnogih organizacionih rešenja, koja su naš boks dovela u takvu situaciju da se o boksu priča i da se boks gleda. Boks je u poslednje vreme postao sport o kome se zaista puno priča i u medijima i govori sve najbolje. Dobili smo težinu ne samo u Srbiji nego i u regionu – deo je izlaganja Gligića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading