VN BRAZILA: Valteri Botas pobednik kvalifikacione trke!

Autor:

Sport

13.11.2021

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednik je sprint kvalifikacione trke za Veliku nagradu Brazila.Finac je po drugi put pobedio u sprint trci, a iza nejga se našao Maks Ferštapen, dok je treći završio Karlos Sajnc u bolidu Ferarija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Formula 1

U kvalifikacijama na stazi Interlagos koje je obeležila suspenzija Luisa Hamiltona, vezana za to to mu je zadnje krilo bilo više otvoreno više nego što je dozvoljeno i zato je morao da krene sa začelja, njegov timski kolega je uzeo pol, a Britanac uspeo da stigne do odličnog petog mesta u toj situaciji.

Serhio Peres je bio ispred Hamiltona, koji će na ovaj način startovati trku sa 10. pozicije zbog kazne za promene oko motora, a iza redom Lando Noris, Šarl Lekler, Pjer Gasli, Esteban Okon.

 

 

Pred trku koja bi možda mogla mnogo toga da odluči Ferstapen vodi sa 314.5 poena, 21 više od Hamiltona. U nedelju od 18 sati po srednjeevropskom vremenu startuje trka u Sao Paulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading