DAN NIJE MOGAO LEPŠE DA POČNE: Bronzana medalja za Srbiju na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

04.11.2021

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branko Kovačević, reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za rvače do 23 godine, koje se održava u Beogradu.

Republika

Foto: Pixabay

Veliki dan za srpski sport

Nakon Viktora i Mate Nemeša i Sebastijana Nađa koji su o vrat okačili dve medalje, u ovom uzrastu, Kovačević je doneo petu medalju u uzrastu U23, ali prvi put sa svetskog prvenstva.

On je u kategoriji do 87 kilograma savladao Mađara Morica Kišmonjija više nego ubedljivim rezultatom, 9:1.

Srpski rvač je u osmini finala najore savladao Kirgistanca Baksultana Nazarbaeva sa 5:1, a potom je u četvrtfinalu poražen od Švajcarca Ramona Rajnera Betskarta, ali je kroz repasaž pobedom nad Kolumbijcem Hozeom Estebanom Muriljom tehničkim tušem 9:0 došao u priliku da se bori za odličje i trijumfalni završetak učešća na Svetskom prvenstvu.

Što se tiče ostalih srpskih rvača, među prvih 10 se plasirao jedinio Aleksa Ilić sa dve pobede (77 kg), dok je jednu pobedu imao Mario Vuković koji se plasirao na 11. mesto.

Nastupili su još Sebastijan Kolompar, Uglješa Gajić, Pinter Aron, Simović Aleksandar i Živković Vladan.

Na planetarnom šampionatu za rvače do 23 godine u Beograde učestvuje 630 takmičara iz 60 zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading