PARTIZAN DOVEO EKSTRA POJAČANJE: Meč viner kojeg su Grobari čekali godinama!

Autor:

Sport

03.11.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su u reprizi finala Evrolige iz 1992. godine savladali Huventud u Beogradu.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Baš kao i taj duel u Istanbulu od pre skoro 30 godina Partizan je i ovog puta pobedio Huventud jednim poenom razlike, bilo je 68:67.

Te daleke 1992. godine heroj crno-belih bio je legendarni Aleksandar Đorđević koji je u svom stilu pogodio trojku u poslednjim trenucima utakmice i doneo najprestižniji evropski trofej u vitrine srpskog velikana.

Partizan je posle tog koša imao još dosta velikih uspeha, ali mu više nikada nije pošlo za rukom da se popne na krov Evrope.

Poslednjih nekoliko godina crno-beli su uglavnom pružali ispodprosečne rezultate, a Evroligu nisu videli već godinama.

Ipak, ove sezone se sve promenilo, stigao je Željko Obradović, a sa njima su stigla i velika pojačanja od kojih je najveće svakako Kevin Panter.

Upravo je Panter u utorak u grotlu "Pionira", kao i Đorđević 1992. godine, u svom stilu pogodio za pobedu Partizana. Naravno, ovaj trijumf se nikako ne može porediti sa onim iz Istanbula, ali jasno je da crno-beli ponovo imaju obrise tog slavnog tima koji se okitio titulom šampiona Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter

Partizan je ove godine zacrtao cilj da se vrati u Evroligu, a predvođen nezaustavljivim šuterom kakav je Panter taj zadatak se čini veoma realnim. Amerikanac je legao crno-belima kao kec na desetku. 

Grobari su godinama čekali dolazak takvog igrača, koji je tzv. "meč viner" i sam može da donese pobedu timu, baš kao što je Panter to i učinio protiv Huventuda.

Zbog toga ni ne čudi što su navijači crno-belih u utorak uveče posle dugo vremena osetili da se Partizan budi iz dugog sna, a da kada se crno-beli skroz razbude, ko zna, možda se i u skoroj budućnosti i ponovi taj Istanbul, a upravo Panter bude heroj kao nekada Saša Đorđević, dok sa klupe ekipu predvodi, baš kao te sudbonosne 1992. godine Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading