BIKOVIĆ PRED SP U BEOGRADU: Svaki profesionalni bokser bi me otvorio za dva minuta! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.10.2021

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u boksku, koje se održava u Beogradu, samo što nije počelo.

Republika

Foto: Republika

Miloš Biković

Svečano otvaranje zakazano je za 24. oktobar u "Štark areni". O predstojećem prvenstvu govorio je promoter ovog prestižnog takmičenja, Miloš Biković.

On smatra da je organizovanje SP veliki plus za Srbiju kao zemlju.

- Nisam učestvovao u samoj organizaciji događaja, ja sam promoter SP u boksu. Mislim da je to veliki dan za nas, veliki dan za Srbiju i njen imidž u svetu. Dolazi nam 600 boksera iz preko 100 zemalja sveta. Smatram da je to velika promocija, ali i veliki impuls za naš sport.

Biković očekuje da će se Beograd i Srbija još jednom pokazati u pravom svetlu.

- Moja očekivanja su, kao i obično kada je Beograd domaćin događaja, da ljudi osete našu gostoljubivost, da se upoznaju sa srpskim kulturom, da se upoznaju sa lepotama koje Beograd i Srbija pružaju, i da malo, po malo menjamo sliku Srbije u svetu na bolje.

Na otvaranju takmičenja očekuje se veliki broj poznatih lica iz sveta sporta, ali i ostalih branši.

- Za sada ono što sigurno mogu da otkrijem, to je dolazak Roj Džonsa Džuniora, a pregovara se sa još nekoliko holivudskih glumaca. Pregovara se i sa Majkom Tajsonom, ali ne mogu da otkrijem više od toga, jer se ne bavim samom organizacijom.

Organizcacija SP u Beogradu biće povratak boksa na velika vrata u našu zemlju.

- Mislim da je već počelo da se govori o boksku. Počeli smo malo da se prisećamo naše tradicije i istorije boksa, počele su da se obnavljaju sale i da se ulaže u boks. Mislim da je to jako dobro, pošto je boks takav vid sporta koji ume da neke negativne i agresivne pojave koje postoje u svakom čoveku, kanališe na takav način da ih pretvori u disciplinu, viteštvo, borbu i rad na sebi. To je kulturološki važno za našu zemlju.

Na pitanje kakav je on bokser, Biković je imao spreman odgovor.

Nisam bokser. Treniram ponekad boks, bavim se njime rekrativno. Svaki bokser koji se bavi time ozbiljno bi me otvorio za manje od dva minuta.

Poznati srpski glumac otkrio je da postoje planovi da se snimi neki igrani film na temu borilačkog sporta.

- Postoje takvi planovi, ali još uvek nismo došli do realizacije, pričali smo o tome i sa BSS i sa Federacijom boksa Rusije. Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim Svetskoj bokserskoj asocijaciji, Federecija boksa Rusiej i BSS, na velikim naporima da se ovo dogodi. Mislim da će biti nešto takvo, ali u periodu od narednih godinu ili dve dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading