ZVANIČNO: Srbin PREUZEO košarkašku reprezentaciju Rusije!

Autor:

Sport

22.10.2021

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije!

Republika

Foto: Starsport

Detaj sa meča Rusija - Srbija

Lukić se nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije Rusije.

Srpski trener je na selektorskoj poziciji zamenio Sergeja Bazareviča.

Republika

Foto: Starsport

Zoran Lukić preuzeo selekciju Rusije

- Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo dve reprezentacije, Rusije i Srbije- rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.


Lukić je veći deo trenerske karijere u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine prešao u Nižnji u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading